Mouse ağır hareket ediyor

glipotions (11) 3 yıl önce sordu

İyi günler

Bilgisayara format attım, tüm driverları windows update ve aygıt yöneticisinden kurdum diyebilirim.(Ekran kartı hariç). başlarda sıkıntı yokken yeniden başlattıktan bir süre sonra mouseun biraz ağırlaştığını farkettim, yani öyle çok ağır denemez ama belli ki tam düzgün de çalışmıyor. Normal mouse takınca problem yok ama touchpadde var bu sorun ve Bilgisayarı ilk açışta 5-6 sn normal hızındayken sonrasında dediğim gibi ağırlaşıyor.

Lenovo ideapad gaming 3

 

Edit: Farkettim ki Bilgisayardan şarj kablosunu çıkarınca çok normal bir şekilde hareket ediyor yani sanırım mouse driver'ından ziyade adaptor ile alakalı

Toplam 3 cevap


glipotions (11) 3 yıl önce cevapladı

Sorunun Driverlardan olduğunu düşündüm ama araştırmalarım sonucu bu sorun genelde 3 nedenden kaynaklanabiliyor

-Driver

-Adaptör'ün bozuk olması

-Adaptör ile şebeke yani priz arasında ek uzatma kablolarının(3lü kablo vs.) fazlalığı veyaz uzatma kablolarının kalitesiyle alakalı olabiliyor.

 

Benim sorunumda etkili olan arada 3 tane farklı uzatma kablosu olmasıydı direkt prize veya tek 3lü ile bağladığımda bu sorunla karşılaşmadım.

darkcrak (5170) 3 yıl önce cevapladı

Mause driverlerini düzgünce bir daha kur ayrıca adaptör yavaşlatıyorsa demek ki bir şeyde sorun var benim düşüncem driverler. İstersen mause hassasiyetini arttırabilirsin.

07.09.2020 ekleme:

Bazen telefonlar şarjda iken dokunmatikleri tam olarak çalışmıyor yani bilgisayarında şarjda iken touchpad'i tam olarak hızlı çalışmayabilir ve bu sorunun çözümünü bilmiyorum çünkü genel olarak bütün cihazlarda bu var yani şarjda iken tam olarak işlevi olmuyor dokunmatiklerin.

Not: Eğer bilgisayarın kendi mause'si ile deniyorsan diye ekledim fakat kendi ek bir mausede bu sorunu yaşıyorsan CPI ayarını yükselt yani hassasiyeti.

gorele28 (387) 3 yıl önce cevapladı

merhaba @glipotions adım 1 link https://resimyukle.xyz/i/dRAGT5

adım 2 link https://resimyukle.xyz/i/TyMNRL bunları yap sorunun çözülecektir

hydra 3 yıl önce

Sorun orada değil touchpad sıkıntılı, normal mouse ta zaten sıkıntı yok.