Msconfig ayarları nasıl olmalı?

abdulbaki (75) 7 yıl önce sordu

Bilgisayarımı yeni formatladım biraz yavaş açılıyo ve kendine geç geliyo başlatmada hangi programlar açık kalmalı yardım eder misiniz? Başlatmada bunlar açık fakat neleri kapatacağım, bazılarını bilmiyorum hizmetlerinde tamamı açık.

Birde başlatmadan ve hizmetlerden kapattığım programları kullanırken sorun yaşar mıyım örneğin yazıcı veya ekran kartı driverı gibi?

 

Toplam 3 cevap


brsozl (1961) 7 yıl önce cevapladı

Sürücü kaynaklı değil de üçüncü parti programları kaldırman daha faydalı olacaktır. Listede kapatılabilecek bir tek ELAN Smart diye bir yazılım var. Diğerleri kalabilir.

candan (4301) 7 yıl önce cevapladı

yeni format atıldıktan sonra yaklaşık 4 veya 5 gün sonra ancak kendine geliyor bilgiayar günceleştirmeler

denetleyin günceleştirmeler  yaklaşık 200 veya 250 cirarı olması lazım bunları yükletin başlangıçta açılan programların gereksiz olanını kapatırsınız bilgisayarınız tamamaen normale döndüğünde devamlı format atmaktansa sistem yedeği alın bir çökmede veya hata vermede sistem yedeğini tekrar yükletirsiniz

format atmak kolayda sonrası epey iş sürücüler güncelemeler programlar tekrar yüklemek zor oluyor

o sebepten yedekleme gerekli

candan 7 yıl önce

http://www.tamindir.com/quick-startup/ bu linki indirin burda başlagıta açılan prgramları görünür internetten indirdiğininiz prgramları kapatırsınız windows.a ait olanlara dokunmayın tavsiyem

abdulbaki (75) 7 yıl önce cevapladı

Hizmetlerde neleri kapatmalıyım hepsi açık yedeklemeyide yapıyorum dediğiniz gibi.