Ne Kadar Esnaf Kefalet Kredisi Alacağınızı Nasıl Öğrenirsiniz?

sponsorluicerik (84) 3 ay önce sordu

KOBİ’ler başta olmak üzere tüm işletmelerin finansman desteğine ihtiyaç duyması halinde devreye esnaf kefalet kredisi giriyor. 60 aya kadar uzayabilen vade seçenekleri sayesinde işletmelerin bütçesini zorlamadan kredi geri ödemesini yapmaları mümkün olabiliyor. Peki, ne kadar esnaf kefalet kredisi alabilirsiniz?

Toplam 1 cevap


sponsorluicerik (84) 3 ay önce cevapladı

Öncelikle bu kredide bir üst limit olduğu bilgisini aktaralım. Bu limit de 2024 yılı için 750.000 TL olarak belirlendi. Ancak bu durum tüm işletmelerin bu meblağda kredi alabildiği anlamına gelmiyor. İşletmeye bağlı olarak bankanın verebileceği kredi tutarı değişebilir. Dolayısıyla her işletme için geçerli olan “alınabilecek kredi tutarı” bilgisinden söz edemeyiz.

Esnaf kefalet kredisi alabilmenin bazı koşullarının da olduğunu belirtmek gerekir. Sizden şu belgeler istenecek:

  • Kimlik belgesi
  • İkametgâh belgesi
  • Vergi levhası
  • Esnaf sicil belgesi
  • Oda faaliyet belgesi
  • Kooperatiften alınacak ortaklık beyannamesi
  • Muhasebeden kaşeli ve imzalı son dönem hesap özeti

Bununla birlikte esnaf olma, Türkiye’de faaliyet gösterme, işyeri ya da evin kooperatifin çalışma alanı bölgesinde bulunması gibi bazı koşullar da yer alıyor. Bu koşullara uygun olanlar istenen belgeleri de hazırlayarak başvuru yapabilirler.

İşletmelerin alabileceği kredi tutarı belirlenirken bazı hususlar göz önünde bulunduruluyor. İşletmenin finansal durumu ve kredi notu, dikkate alınan unsurlar arasında en önemli olanıdır. Taksit tutarlarının işletmenin gelir durumuna uygun olarak düzenlenmesi de önem taşır. Dolayısıyla bir anlamda bankaya güven vermek gerektiğini söyleyebiliriz.

Eğer en kolay şekilde esnaf kefalet kredi hesaplama işlemini yapmak isterseniz Kolaybi.com adresine tıklayın. Sitede hazır hesaplama aracı bulunuyor. Bu hesaplama aracı üzerinden kredi türü, kredi tutarı ve vade seçeneklerinden sizin bütçenize uygun olanları işaretleyin. Hesaplama sonucunu anında ekranda görebilirsiniz. Aynı zamanda Kolaybi.com internet sitesinde esnaf kefalet kredisi alabilmek için izlemeniz gereken adımlara dair detaylı bilgi de bulunuyor.

Kolaybi.com üzerinden esnaf kefalet kredisinin neden avantajlı bir kredi desteği olduğu bilgisine de ulaşabilirsiniz. Kredi başvurunuzun reddedilme olasılığını düşürmek için öncelikle esnaf kredisi koşullarının neler olduğuna göz atmanızı öneririz. Bu sayede gerekli koşulları sağlayabilir ve başvurunuzun onaylanma ihtimalini güçlendirebilirsiniz.