Oracle VirtualBox Oracle Database 23c ora-17002: g/ç hatası: connection reset hatası

1ogrenci (11) 17 saat önce sordu

Hocamız bir doküman yollamış ve onu adım adım uyguluyorum. Windows 11 üzerinde önce bilgisayara Oracle Download VirtualBox  son sürümünü indirdim ve kurdum (VirtualBox 7.1.4). Daha sonra https://www.oracle.com/database/free/download/ adresinden Oracle_Database_23c_Free_Developer_Appliance.ova dosyasını indirdim ve  Oracle VirtualBox yazılımında Dosya -> Cihazı İçe Aktar… menüsü ile indirilen imaj dosyası seçip İleri butonuna basarak içe aktardım. Buraya kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Virtual Box üzerindeki Oracle işletim sistemini başlatıp  http://localhost:8080/ords/sql-developer adresine tarayıcı ile bağlanıyorum.  Fakat sorun şu:   Oracle Sql Developer indirip sunucuya bağlanmak istediğimde 

An error was encountered performing the requested operation: ora-17002: g/ç hatası: connection reset, connect lapse 2 ms., authentication lapse 0 ms. https://docs.oracle.com/error-help/db/ora-17002/ vendor code 17002

hatası alıyorum. Hostname localhost ve port 1521 olarak 2 gündür deniyorum. İnternetteki  her şeye baktım. Port doğru sunucu adresi doğru fakat bir türli bağlanamıyorum. Fikri olan var mı?

Toplam 1 cevap


alattin (17070) 17 saat önce cevapladı

Windows 11 üzerinde VirtualBox son sürümü değil de daha alt sürümleri dene.  Bir kaç forumda Windows 11 ve VirtualBox son sürümü ile ilgili sorunlar yaşandığına dair yazılar okudum.

Buradan Virtualbox eski sürümü edinebilirsin: https://www.virtualbox.org/wiki/Download_Old_Builds_7_0

Ya da doğrudan  VirtualBox 7.0.22  sürümünü buradan indirebilirsin: ​Windows hosts