PUP.Optional.BitCoinMiner nedir? Tehlikeli mi?

Anonim (156) 4 yıl önce sordu

Bilgisayarımda virüs taraması yaparken Malwarebytes PUP.Optional.BitCoinMiner virüsü buldu. PUP.Optional.BitCoinMiner virüsü nedir? PUP.Optional.BitCoinMiner virüsü tehlikeli mi?

Toplam 1 cevap


darkcrak (5170) 4 yıl önce cevapladı

Dijital para kazanmak için sisteminizin özelliklerini kullanan virüs. Genelde bu virüs bilgisayarınıza bir şey indirdiğiniz zaman bulaşır fakat bu virüs çoğunlukla crack,korsan uygulama ve hile programlarından bulaşır bu yöntem ile de o virüsü yükleyenler sizin sisteminizin özelliklerini kullanarak Bitcoin kazanmaya başlarlar bu virüs sisteminizi yorar ve ekran kartınıza zarar vere bilir.

Peki bu virüs ne gibi sonuçlar doğura bilir?

Fazla CPU kullanma , Sisteminizi yorar ve sisteminizin yavaşlamasını sağlar ve nadir de olsa ekran kartınıza zarar vere bilir.

Nasıl kaldıra bilirim bu virüsü?

Genelde bu tip PUP virüslerini Mallwarebytes siler ben de sana Mallwarebytes antivirüs programını öneriyorum gayet iyi bir antivirüs programı ve bu konuda baya iyiler kısacası bu tip virüsleri silme konusunda ustalar.Mallwarebytes gibi uygulamalar da var. Benim önerim Mallwarebytes ile bilgisayarını Tam tara ve çıkan virüsleri temizle , ardından Gridinsoft'u indir ve bilgisayarını tam tara artından çıkan virüsleri temizle. Gridinsoft'u önermemin sebebi tedbir amaçlı bir daha tara.