Pup.Optional.InstallCore nedir?

murat (12492) 5 yıl önce sordu

Pup.Optional.InstallCore nedir? Pup.Optional.InstallCore virüs mü?

Toplam 1 cevap


murat (12492) 5 yıl önce cevapladı

Pup.Optional.InstallCore nedir?

Pup.Optional.InstallCore Malwarebytes firmasının geniş bir yazılım gurubunu dahil ettiği genel olarak olası istenmeyen yazılımlara verilen addır.

Genel olarak bundle olarak adlandırılan yazılımlar  Pup.Optional.InstallCore olarak tespit edilir. Bundle yazılım başka bir programın içine gömülü olarak gelen yazılımdır. Örneğin siz Advanced SystemCare indirdiniz ve kurulumunu yaptınız. Bir de baktınız ki masaüstümde Reason Core Security adında başka bir yazılım daha var. İşte burada Reason Core Security bundle olarak adlandırılır. 

Bu durum kullanıcılar tarafından hoş karşılanan bir durum değildir. Pek çok dikkatsiz kullanıcı kurulum sırasında başka bir programın kurulumunun yapılabileceğini tahmin etmez ve standart yükleme adımlarını uygular. 

Antivirüs / antimalware firmaları bu gibi kurulum yapan programları hoş karşılamazlar. Bu şekilde yüklenen programlar PUPs olarak adlandırılır (Potentially Unwanted programs) yani olası Potansiyel olarak istenmeyen program olarak adlandırılır.

Pup.Optional.InstallCore sınıfındaki yazılımların arkasında  ironSource firması vardır. ironSource uygulama geliştiricileri, cihaz üreticileri, mobil operatörler ve reklamverenler için para kazanma, etkileşim, analiz ve keşif araçları oluşturan bir şirkettir.

Pup.Optional.InstallCore MAC ve PC gibi farklı platformlarda karşınıza çıkabilir.

Pup.Optional.InstallCore virüs mü?

Pup.Optional.InstallCore virüs değildir. Pup.Optional.InstallCore PUPs olarak  adlandırılan potansiyel olarak istenmeyen programları ifade eder.  Potansiyel olarak istenmeyen programlar virüs gibi zararlı değillerdir ama bilgisayarda yer kaplarlar.  Aynı zamanda bazı türleri sürekli çalışarak RAM ve CPU tüketirler. Bu da bilgisayarın yavaşlamasına sebep olur.

Çoğu  PUPs yazılım tam fonksiyonlu çalışmaz. Örneğin PUPs sınıfında bir antivirüs yazılımı sadece bilgisayarı tarar, virüsleri tespit eder ama temizlemek için lisans satın alınmasını zorunlu kılar. Bu sebepten tam anlamıyla işlevini gören yazılımlar değillerdir.