Ram eksik görüntüleniyor

selcukulusal (32) 7 yıl önce sordu

Arkadaşlar 2 gün önce kasadaki power'ın patlamasıyla bilgisayar açılmıyordu. Servise götürdüm power değişimi vs. şuanda bilgisayarı kullanabiliyorum ama ne yazık ki 2 tane 2 gb'den oluşan ramlar takılı olduğu halde 2 GB ram olarak görüntüleniyor. Defalarca çıkarıp takmama rağmen hâlâ 2 gb olarak görüntüleniyor. İkisinden birisi bozulmuştur diye şüpheleniyorum ama her ikisini de ayrı ayrı taktım herhangi bir bozukluk yok ama ikisinde birlikte taktığımda 2 gb olarak görüntüleniyor. Güncelleme felan mı gerekiyor?

Şimdiden Teşekkür Ederim.

temmuz 7 yıl önce

Mesajıma ilavede bulundum, yeniden bakmalısın.

Toplam 1 cevap


temmuz (12505) 7 yıl önce cevapladı

RAM'in düşük görünme sorunu (tıkla)

PC'ye müdahale eden teknik servise sormadınmı? Sormalıydın. Zira bundan sorumlular. Ya yeniden müdahalede bulunarak düzeltmeliler, yada sebebi hususunda mantıklı bir açıklamada bulunmalıar.

Edit:

RAM'leri teker teker denerken aynı RAM slotundamı yapıyorsun bunu? Her iki slotuda ayrı ayrı kullanarak denemelisin. Slotlardan birinde mekanik bir problem veya başka okuma problemi olabilir.

Edit 2:

Anakarttamı bir problem var acaba? Bunu anlamak için önce bir sistem bakımı yap (sfc /scannow falan..). Eğer düzelme olmazsa son çare olarak PC'ye format atarak işletim sistemini yeniden yüklersin. O zaman problemin anakarttan olup olmadığı anlaşılır. Problem ortadan kalkarsa anakart problemi ihtimalide ortadan kalkmış olur. Diğer türlü -RAM'ler sağlam olduğuna göre- anakartın problemli olduğu kesinleşir.

En son olarak; üstte benzer bir problemle alakalı olarak daha önce açılmış bir konu linki paylaşmıştım. Oraya baktınmı? Bakmadıysan mutlaka bak. Yoksa çözüm arayışlarında yanlış yollara gidilebilir.

selcukulusal 7 yıl önce

Hocam teknik servisle irtibata geçtiğimde ramlara karşı herhangi bir müdahalede bulunmadığı ifade etti. Ramları her ikisinde de denedim fakat sonuç olduğu gibi.

temmuz 7 yıl önce

Anakarttamı bir problem var acaba? Bunu anlamak için önce bir sistem bakımı yap (sfc /scannow falan..). Eğer düzelme olmazsa son çare olarak PC'ye format atarak işletim sistemini yeniden yüklersin. O zaman problemin anakarttan olup olmadığı anlaşılır. Problem ortadan kalkarsa anakart problemi ihtimalide ortadan kalkmış olur @selcukulusal

temmuz 7 yıl önce

En son olarak; üstte benzer bir problemle alakalı olarak açılmış daha önce açılmış bir konu linki paylaşmıştım. Oraya baktınmı? Bakmadıysan mutlaka bak. Yoksa çözüm arayışlarında yanlış yollara gidilebilir @selcukulusal