Recovery Partition

akif52 (34) 8 yıl önce sordu

Arkadaşlar format atarken dikkat edilmesi gereken bir noktaymış.Ben bu sürücünün bilgisayarımda silinmiş olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ? Birde formatı atarken silinmemesi için ne yapmalıyım ? 

Toplam 1 cevap


candan (4301) 8 yıl önce cevapladı

Recovery olan sıfır bir bilgisayara format atıldığı zaman Recovery siliniyor zaten sonradan bunu siz elle 

yapıyorsunuz ben bilgi olarak bunu paylaşmıştım 

http://uzmanim.net/soru/windows-8-ve-10-recovery-fabrika-ayarlari-olusturma-nasil-yapilir/63538

akif52 8 yıl önce

Oo bilmiyordum bunu peki recovery in önemi neki hiç kullanmadım etmedim bilmiyorum bi arkadaşta bana format atılırken dikkatli atılması lazım silinmemesi için bilgisayarcılar buna dikkat eder vs. falan dedi.şimdi benimki de silinmişmidir ? ben hep bilgisayarcıya attırırım.

candan 8 yıl önce

format atacağınız zamanbilgisayarcıya gerek olmadan tarif ederim ben işletim sistemi farketmez

akif52 8 yıl önce

Teşekkürler.Ne bileyim ne zaman atmaya kalksam bilgisayara zarar verirsin recovery partition silinir daha geri çeviremezsin vs. dediler.Bende hiç bulaşmadım.

akif52 8 yıl önce

Bu arada ben bunun mantığını anlamadım.Kendim daha önceden internetten araştırdığımda şunları buldum : http://8.enpedi.com/2015/04/windows-8-ve-81-gizli-kurtarma.html http://8.enpedi.com/2015/04/windows-8-ve-81-gizli-kurtarma_27.html http://8.enpedi.com/2013/03/windows-8-ureticinizin-diskinize.html Bunlar sizin bahsettiğiniz mi ?

candan 8 yıl önce

gizli kurtarma bölümü kurtarma yani fabrika ayarları bunlar format atıldığı zaman siliniyor ben kendim oluşturdum fabrika ayarlarını bilgisayarıma format atmıştım silindi

akif52 8 yıl önce

Bu fabrika çıkışlı üreticinin harddiske gizlediği program değilmi ? gerçekten kafam karıştı. :/

candan 8 yıl önce

öyle evet