Robocopy kullanarak tüm diski harici diskime kaydetmek istiyorum

sapphire (66) 1 yıl önce sordu

Arkadaşlar windowsda cmd yi açıp robocopy komutları ile E diskimdeki tüm klasörüleri alt klasörler ve dosyalar ile birlikte topluca harici diskim olan K diskine kopyalamak istiyorum.Nette araştırıyorum pek çok komutu kullandım kopyalıyor ancak en dıştaki klasörü kopyalamıyor klasörün içindekileri kopyalıyor.Ben herşeyi olduğu gibi kopylamasını istiyorum.Bunu nasıl yaparım?

 

Kullandığım komut bu:  robocopy e:\   k:\ediski  *.* /e      kopyalıyor ancak e diskimdeki klasörlerin içindekileri kopyalıyor.Mesela dosya adında klasör var. dosya klasörünün altındaki klasörleri ve dosyaları kopyalıyor.Ancak en üstteki klasör olan dosya klasörünü kopyalamıyor.Hepsini olduğu gibi kopyalamak istiyorum.Bunu nasıl yaparım?

Toplam 1 cevap


hakan (15424) 1 yıl önce cevapladı
robocopy E:\ K:\ /e

Bu komutu denedin mi? Sadece /e parametresini ekledim. Robocopy /e parametresi tüm alt klasörleri (boş olsalar dahi) kopyalar. Örnekte E sürücüsündeki her şey K sürücüsüne kopyalanacaktır.

Gerçi sürücüdeki her şeyi başka bir sürücüye kopyalama işini xcopy komutu ile de yapabilirsin. 

xcopy e:\ k:\ /e

bu komutu da kullanabilirsin.

Ek:

Aşağıdaki komut E: sürücüsündeki her şeyi K: sürücüsünde oluşturulacak / var olan Deneme klasörüne kopyalar. /e parametresi E: sürücüsünde var olan içi boş klasörlerin de kopyalanmasını sağlar.

xcopy E:\ K:\Deneme\ /e

 

sapphire 1 yıl önce

@hakan Hocam ben harici diskim olan K diskinin içine örneğin deneme isimli bir klasör oluşturup onun içine E diskimdeki bütün klasörleri alt klasörler de sahil kopyalamak istiyorum.Bunun tam komutu nedir?

hakan 1 yıl önce

@sapphire cevabıma ek yaptım, istediğini karşılayacaktır.