Şarj %99da kaldi

ozgurlol (268) 6 yıl önce sordu

tabletimi sarja taktim %99 oldu birtürli ilerlemedi çıkarınca 98 oluyor %100 olmadi bende baska prize taktım kapattim tableti beklıyorum. Arada bir %0 da takıyorum lütfen yardim. 

Toplam 1 cevap


temmuz (12505) 6 yıl önce cevapladı

Bu çok mühim değil. Zaman içerisinde pil zayıflıyor ondan. Ama dediğim gibi %99 veya % 98 hiç önemli sayılmaz. Takma kafaya devam et.

Şarj etmek için tamamen boşalmayı bekleme. Ve genelliklede şarjı %75-80'lerde tutarak kullan. Öyle yaparsan pil daha uzun ömürlü olur (kullanım ömrü).

Edit:

Adaptörle alakası olmaz. Adaptörün vazifesi şarj etmek (doldurmak), şarj kapasite ve seviyesini hesaplayan ve değerlendiren ise sistemin kendisi. Yani  bunu tablet kendisi, tablette yüklü ve çalışmakta olan işletim sistemi (herhalde android) yapıyor. Sebep yanlış hesaplama / değerlendirmede olabilir, pilin eskimesi ve güç kaybetmeside olabilir. Bence bunları çok kafaya takmadan kullanmaya devam etmelisin. Ama anormallikler ve beklenmedik durumlar artarsa tableti sıfırlamayıda düşünebilirsin. Sıfırlandığı halde bu istikrarsızlık sürerse yapacak birşey olmaz (belki yeni pil taktırılır ama oda çok paradır, astarı yüzünden pahalıya gelir).

ozgurlol 6 yıl önce

@temmuz tam olarak anlamadm sarj 100 oldu açtm 98 olfu yine çıldırıcam ya

ozgurlol 6 yıl önce

@temmuz sanırım sorun adaptörde :( kulkluk ile adaptör ikiside bozuldu öf abi;:(

temmuz 6 yıl önce

Mesajıma yazdım, ilave ettim @fakiradam

ozgurlol 6 yıl önce

@temmuz abi benden sanssız insan yok yemın edıyorm ya

temmuz 6 yıl önce

Sen öyle sanıyorsun ama hiçte öyle değil. Maşallahın var :)

temmuz 6 yıl önce

Her şeyi kafaya takma, moralini bozma ve daima dik dur :)