Şifre Yöneticisi Programları Güvenilir mi?

musakose2077 (40) 5 yıl önce sordu

Sizce şifre yöneticisi programları güvenilir mi veya güvenilir olduğunu düşünsek bile sizce ne kadar güvenilir?

Bir programın güvenilir olup olmadığını nasıl anlarım veya sizce hangi şifre yöneticisi programı daha güvenilir?

Ücretsiz olması tercihim ama ücretli veya ücretsiz önerdiğiniz güvenilir bir şifre yöneticisi programı var mı veya sizin kullandığınız bir şifre yöneticisi programı var mı?

Toplam 3 cevap


alattin (17125) 5 yıl önce cevapladı

Sana PASSWORD MEMORY 7 programını önerebilirim. 10 senedir filan kullanıyorum bu programı. Ücretsiz ve güvenilir bir program.  Windows 7, Windows 8, Windows 10 üzerinde kullandım.

Offline çalışan bir uygulama.Yani çalışmak için bir sunucuya vs bağlanmıyor.  .fdb uzantılı bir parola veritabanı oluşturuyor ve bu dosyaya ana bir şifre belirliyorsun. Ben oldukça memnunum bugüne kadar hiç bir sorun çıkartmadı.

musakose2077 (40) 5 yıl önce cevapladı

Aslında benim istediğim, şifrelerin kaybolma olasılığını en aza indirmek ve bunu da ancak şifreleri güvenli bir sunucuda saklayarak sağlayabilirim sanırım, ama firmalar ne derse desin bu sunuculara pek güvenemiyorum bence her zaman bir çalınma riski var. Bunun için benim için önem taşıyan e-posta şifrelerim gibi şifreleri sizin önerdiğiniz programla şifreleyerek bir USB bellekte, diğer şifrelerimide, kolaylık olması açısından Kaspersky Password Manager programında saklamaya karar verdim. Umarım Kaspersky beni pişman etmez.

Kaspersky Password Manager programını merak eden olursa diye kısaca açıklayayım.

Artıları:

  • Bildiğim bir firma olması benim için en büyük artısı.
  • İncelediğim kadarı ile adını duyurmuş güvenlik firmaları arasın, en iyi şifre yöneticisi hizmeti sunan firma. (Dashlane gibi duymadığım firmalar hariç)
  • Ara yüz bir harika ve tam bir Türkçe çeviriye sahip.

Eksileri:

  • Ücretli ve ücretsiz sürümü var ama ücretsiz sürümden sanırım 15 şifre saklamamıza izin veriyor ve buda bence çok az, çünkü 15 şifreyi bir yere yazarak saklamak çok zor olmayacaktır.
  • Opera tarayıcısını desteklemiyor.
  • Bazı özellikleri istendiği gibi çalışmıyor.
  • Rusya istihbaratına bilgi sızdırdığına dair dedikodular çıkmış ama ne kadar doğru bilmiyorum
  • 2 adımlı doğrulama yok

Bu uygulamalara tam olarak güvenemeyeceğim ama en azından bir önem taşımayan şifreleri burada saklayarak zaman tasarruf etmiş olacağım.

alattin 5 yıl önce

Password Memory konusunda şunu söyleyebilirim, dışarıya herhangi bir bağlantı yapmıyor. Bunu firewall üzerinden kontrol ettim. Bilgilerin çalışabilmesi için programın o bilgiyi interneti kullanarak dışardaki bir sunucuya göndermesi gerekir. Password Memory hiç bir zaman bu tür bir bağlantı gerçekleştirmiyor. USB bellek üzerinde Password Memory ile saklayabilirsin. Başka bir USB ye da zaman zaman yedek almayı unutma. Ayrıca Password Memory veritabanını da Google drive gibi bulut ortmında saklayabilirsin.

musakose2077 5 yıl önce

Aynen en güveniliri Password Memory gibi duruyor bunun dolayı önemli şifreleri saklamak için onu kullanacağım. Yardımın için çok teşekkür ederim.

huseyinkkamer (77) 5 yıl önce cevapladı

Bence şifre saklama progrmlarında saklama şifrelerini. Sen kendin bir excel oluştur ve şifre koy. Daha sonra rar la ve şifre koy. Daha sonra klasöre şifre koy. gerekirse de gizle. Ben güvenmiyorum o programlara veri tabanın da bir yerde sakladığını ve gün geldiğinde kullanıcının bilgilerinin kullanılacağını düşünüyorum.

 

musakose2077 5 yıl önce

Evet ama yüzün üzerinde şifrem var ve hepsi bir birinden farklı, bunları ihtiyaç duydukça tek tek oradan almak çok zor olacaktır. Onun için en azından önemsiz şifreleri şifre yöneticisi uygulamasında saklamam gerekiyor