sitesi bilgisayarınız için tehlike arz edebilir

efe (65) 9 yıl önce sordu

Bazı web sitelerine girmek istediğimde karşıma  şu linkteki sayfa geliyor : http://yandex.ru/infected?url=adopha.com&fmo d e=inject&infectedalert=yes&mime=html   Girmek istediğim site yerine linkini verdiğim site karşıma çıkıyor bu sorunu nasıl çözerim?

http://yandex.ru/infected sayfasında çıkan mesaj şu şekilde:

....... sitesi bilgisayarınız için tehlike arz edebilir

Ne oldu

Yandex sitenizde, bilgisayarınıza virüs bulaştırabilecek veya kişisel bilgilerinizi ele geçirebilecek, zararlı bir kod tespit etti.

Ağ ayarlarınızda buna benzer içeriklerin görüntülenmesi yasak.

Zararlı kod ile ilgili ayrıntılı bilgiler

Yandex sitelerin sayfalarını düzenli aralıklarla kontrol eder. (bir aydan az) süre içerisindeki son kontrol sırasında sitede zararlı kod yerleştirildi bulundu. Bu durum site sahibinin bilgisi dahilinde veya dışında gerçekleşmiş olabilir. Bir sonraki kontrol sırasında zararlı koda rastlanmazsa Yandex, arama sonuçlarında sitenizi "tehlikeli" ibaresiyle listelemez.

 

 

Toplam 3 cevap


hakan (15424) 9 yıl önce cevapladı

Sorunuzu düzenledim, 

Verdiğiniz linkte (soruda da düzelttiğim gibi) sitesi bilgisayarınız için tehlike arz edebilir  mesajının sebebi Yandex'in girdiğiniz sitede zararlı kodlar tespit etmiş olması.

Sizin verdiğiniz linkde adopha.com sitesinde virüs infekte olmuş durumda. Yandex uyarısı doğru bir uyarı. 

Bilgisayarınıza zararlı bir yazılım bulaşmasın diye Yandex sizi koruma amaçlı bu siteye yönlendiriyor.

Sophos antivirüs 

Zararlı kod olarak Troj/Emotet-W, Mal/Iframe-AN virüslerini sayfada tespit etti.

Sitenin webmaster'ının sitedeki zararlı, virüs barındıran kodları temizlemesi gerekir.

Aslında bu sizib düzeltebileceğiniz bir hata değil.

Chrome kullanmanıza rağmen bu uyarıyı alıyor olmanızın sebebi Yandex tarayıcı ve eklentilerini kurmuş olmanızdır.

Bu uyarıyı aldığınız sitelere girmeyin. Bu uyarının anlamı girdiğiniz virüs olduğudur.

buyurindir (1) 8 yıl önce cevapladı

Aynı sorunu sitemizde yaşamaktayız. Şöyleki Yandex'in Manul aracını kullanarak sitemizi bir güzel baştan sonra taradık. PHP dosyalarında sadece 1 adet zararlı içerik buldu ki bu içeriği kendimiz oluşturmuştuk ve neden virüs olarka algılandığı hakkında hiçbir fikrimiz yoktu. Bu içerik go.php dosyası yani linkleri şifreleyen bir motor dosyası diyelim. Yinede Yandex virüs diyorsa silelim dedik, sildik. Yandex'e tekrar inceleme isteği de gönderdik. Aradan 1 hafta geçmiş durumda ama hala "... sitesinden dosya indirirken dikkatli olun" şeklinde uyarı arama motorunda çıkıyor. Günlük 25K'dan fazla ziyaretçiyi sadece Yandex'den alıyorduk ve o sayı şuan 300-500 arasına düşmüş durumda.

 

Daha ne yapmamız gerekir bilmiyorum. Yandex'in zararlı zannettiği halbu ki zararlı olmayan dosyayı tamamen sildik. Yandexe lafımız şudur. Bence bu işi adam gibi yapamıyorsanız yapmayın daha iyi. Binlerce insan virüs dağıtan site olduğumuzu düşünüyor. Yazıktır günahtır. Site adresimiz: buyur-indir.com Arama motorunda  arattığınızda sitemizde virüs var uyarısı geliyor.

 

Hem siz Yandex olarak milletin bilgisayarına zorla kurulan bir şirketsiniz. Siz insanların bilgisayarına rızası olmadan istek dışı giriyorsunuz, laf eden oluyor mu? Mübarekler siz virüsden de betersiniz. Bir program kuracaksınız, bilmeyen adam orada Yandex'i de kuruyor arama motoru olarak da ayarlıyor. Çünkü adam bilmiyor, suçu ne peki? Bunun hesabını veriyorsanız verin o zaman. Bırakın o site, şu site virüslü olaylarını. Size mi kaldı yarım yamalak sonuçlar sunup insanları doğruya yönlendirmek?

 

İzlememiz gereken yol hakkında bir fikri olan var ise lütfen yardımını esirgemesin. Yandex'den bir beklentimiz yok, SEO optimizasyonları yaparken inanın Yandex'i sallamıyoruz bile. Ancak insanlar yanlış anlıyorlar. Bu da hoş değil.

canturkhaber (1) 8 yıl önce cevapladı

Merhaba

http://www.yandex.com.tr/redir_warning?path=jsredir/state=PEtFfuTeVD5kpHnK9lio9bb4iM1VPfe4W5x0C0-qwflIRTTifi6VAA&text=cant%C3%BCrk%20haber&from=yandex.com.tr%3Byandsearch%3Bweb%3B%3B&data=UlNrNmk5WktYejZaOG9QWWtHQlpaVmRnYTA3aE1GY0tNYXJNMkFmc0ZZZFdLTUs2QnZnTUNySjhnVXdWbG1QdHBNQWFjSkd5Q09pOTUtRVZXVjVYVTVfUmNNancxaTBV&sign=3f96573fae0e6739a7f99f881663a678&keyno=0&l10n=tr&b64e=2&ref=cM777e4sMOAXKbraARXX1HrB1dk5CkQrCbkrYHxgTuh-4V7p1XKW7ZG58-ZdTWp1R9AFGGr8Q9bSdxFVri3gC_68vto-_JMC 

Bizim sorunumuz nedir