Sms güncellemelerini açtın ücretli olabilir facebook uyarısı nedir?

hakan (15424) 5 yıl önce sordu

Facebook'ta sms güncellemelerini açtın ücretli olabilir bildirimi görüyorum. Sms güncellemelerini açtın ücretli olabilir nedir?

Toplam 1 cevap


hakan (15424) 5 yıl önce cevapladı

Sms güncellemelerini açtın ücretli olabilir facebook uyarısı nedir?

Facebook, Facebook üzerindeki bazı hareketleri size SMS ile bildirir. Eğer Facebook'a telefon numaranızı kayıt ettiyseniz, gelen SMS ile telefon numaranızın doğruluğunu teyit ettiyseniz SMS bildirimleri otomatik olarak açılır.

Facebook SMS ayarı açıksa, arkadaşlık istekleri, yorunlar, durum güncellemeleri size SMS  yani kısa mesaj ile gönderilir.

Bu SMS'ler hizmet sağlayıcınız (Vodafone, Turkcell, Turk Telekom gibi) tarafından ücretlendirilebilir. Eğer bu SMS'leri almak istemiyorsanız Facebook SMS bildirimlerini kapatmalısınız:

Facebook SMS bildirimleri nasıl kapatılır?

  1. Facebook'a giriş yapın ve https://www.facebook.com/settings linkini tıklayın.
  2. Daha sonra Facebook ayarlarında Bildirimler bölümünü tıklayın.
  3. Bildirim Ayarları > Kısa mesaj'a tıklayın.
  4. Kısa mesaj bildirimleri: Kapalı duruma getirin.
  5. Şunlarla ilgili kısa mesajlar gönder: altındaki şu seçeneklerin işaretlerini kaldırın: Durum güncellemelerine veya zaman tünelindeki gönderilere yapılan yorumlarSMS ile arkadaşlık istekleri veya onaylarıTüm diğer SMS bildirimleri
  6. Değişiklikleri kaydet butonuna basın.

Artık bu işlemden sonra Facebook size SMS göndermeyecek. Facebook tarafından gönderilen SMS'ler genelde ücretlidir. Bu sebepten bu ayarı kapatmanız önerilir.