SSD sağlık testini nasıl yapabilirim?

adils (136) 3 yıl önce sordu

Merhaba SSD diskimin arızalı olup-olmadığını bilmek istiyorum. Çünki bu 2 gün bilgisayarıma 120 gb boyutunda oyun silip yükledim. Bad sector diye birşey var ama makalelerde onun hdd de olduğunu yazıyorlar .Peki SSD sağlık testi için hangi uygulamayı indirebilirim?

Toplam 1 cevap


hydra (3802) 3 yıl önce cevapladı

120 GB oyun silip yükleme ile SSD arızalanmaz, aldığın modele göre TBW değeri vardır, bu TBW değeri Sağlık süresiyle ilişkilidir, Yazılan TeraByte ( TBW ) Yükselirse sağlık düşer, çünkü SSD'ler HDD gibi değildir belirli bir yazma ömürleri vardır, bu marka/modele göre değişmektedir.

CrystalDiskInfo uygulaması ile SSD'nin sağlığını ve yazılan TB değerini öğrenebilirsiniz;

Benim SSD'm 33000 GB (33 TB ) veri yazılmış ve sağlığı %91'de. Bu normal, neden? Çünkü SSD'min TBW Değeri 350. 350 TB yazma garantisi sunuyor anlaşılacağı üzere.

Önce yukarıda yazdığım programı indirip sağlık durumuna bak, kaç TB yazmışsın ona da bak.

 


Ayriyetten aşağıda ki konuda ki adımları uygula ;

adils 3 yıl önce

1.6 tb 1 ayda yazması normalmi

adils 3 yıl önce

wdc pc sn530 sdbpnpz-256g-1014 256,0 gb ssdim bu marka

hydra 3 yıl önce

M2 SSD değil mi? Araştırdığım da M2 olarak gözüküyor. 200 TBW değeri var ortalama bir değer, 1.6 TB yazma sende normal mi bilmiyorum ama ben de olsaydı normal olurdu, fazla oyun indirip siliyorsan normaldir ben 9 ayda 33 TB yazma yapmışım. Endişelenmene gerek yok. @adils bir s orun gözükmüyor şuanlık HD tune ile error scann yaparsan tam olacak

adils 3 yıl önce

çok saol

adils 3 yıl önce

bide ssd m2 degil nvme ssd

hydra 3 yıl önce

M2 bir slot, yapı, Nvme ise arayüz. Yani M2 değil diyemeyiz, Nvme SSD demek zaten M2 slotuna takılan ama Nvme arayüzüne sahip ssd demek. Sata M2 SSD ise, M2 slotuna takılan ama sata arayüzünü destekleyen SSD demek, rica ederim @adils

adils 3 yıl önce

saolun hocam