Telefona casus yazılım (takip programi)yüklenmeden,IP ve Mac adresi gibi bilgilerle telefona erişim olur mu

mertti (1) 1 yıl önce sordu

Telefona casus yazılım yüklenmeden(güvenlik açığı varsa)IP ve Mac adresi gibi bilgilerle erişim sağlanır mı

Toplam 2 cevap


xbedirhanx (836) 1 yıl önce cevapladı

Merhaba,

IP adresi veya MAC adresi ile bir cihaza erişim sağlamak mümkün değildir. Şirketlerin bazın güvenlik açıkları olabiliyor ancak bu açıklar tespite edilir edilmez çok hızlı bir şekilde kapatılıyor. Ayrıca kapatılmasa bile normal bir kullanıcının bu açıklardan dolayı sorun yaşaması pek olası değil.

 

Burada detaylı bir açıklama da bulabilirsiniz.

murat (12492) 1 yıl önce cevapladı

Bir telefona;

  • MAC adresi üzerinden
  • IP adresi üzerinden
  • Ya da başka bir veri üzerinden

casus yazılım ya da benzeri bir yazılım olmadan uzaktan erişim mümkün olmaz. Sadece bu bilgilere sahip birisi bir telefona ya da bilgisayara uzaktan veri çalmak ya da cihazı yönetmek için bağlanamaz.

mertti 1 yıl önce

Öncelikle teşekkür ederim.Bir şey sormak istiyorum telefonumda casus yazılım (takip programı)olup olmadığını net olarak anlama imkanım var mı? Telefonumu birçok iyi antivirüs ile taradım.Formatta attım ama hala korkuyorum.(telefonumda ısınma,şarjın çabuk bitme sorunu yok)Bir de bu antivirüslerde gözükmeyen casus yazılımları(takip programlarını) telefona yüklemek herkesin yapabileceği bir şey mi ?@murat(12217)

murat 11 ay önce

@mertti basit yöntemler ile senin tespit etmen mümkün değil. Fakat bu söylediğim karmaşık casus yazılımlar için geçerli. Bunu da herkes yükleyemez, temin edemez.