Telefonların bataryaları neden şişer?
Bataryanın şişmesini nasıl önlerim?
Hangi şarj aletlerini kullanmalıyım?
Hangi şarj aletlerini kullanmamalıyım?
Toplam 2 cevap
Bir çoğumuz telefonlarını şarj etmek için yan sanayi şarj aletleri kullanıyor ve bataryanın ömrünü daha çabuk kısaltıyor. Her zaman için orijinal şarj kablosu ve orijinal adaptör kullanmalısınız. Aynı zamanda bataryanın da orijinal olmasına dikkat edin. Zaten tüm bataryaların bir ömrü var.
Bazen telefonlarımızı akşam şarja takıyoruz, sabaha kadar şarj oluyor. Yaptığım araştırmalara göre, telefonun şarjı dolduğu zaman gereğinden fazla şarjda tutmak sağlıklı değil. Telefonunuzun şarjı %10'un altına düştüğü zaman şarjı takın, dolduğunda da mümkünse hemen şarjdan çıkarın.
Bataryanın şişmesi en çok yaşanan sorunlardan biridir. Söylediğim gibi her bataryanın mutlaka bir ömrü vardır ve o ömür eninde sonunda bitecektir. Siz anca bu ömrün kısalmasını birazcık engelleyebilirsiniz. Bunun için de mutlaka orijinal şarj aleti kullanmaya özen gösterin. Ayrıca telefonunuzun hissedilebilir derecede ısındığını fark ettiğiniz an, telefonunuzun soğumasını beklemeniz mantıklı olur.
Telefonunuzu şarj esnasında yoğun kullanmayın. Birinden mesaj gelir onu cevaplayabilirsiniz, böyle küçük işler için kullanmakta sakınca yok ama telefonunuz şarjdayken uzun süre film, video izlemek gibi işlerden kaçının.
Araştırdığıma göre arabadaki şarj adaptörlerini kullanmak sağlıksız. Çünkü arabada şarj ettiğinizde akım sürekli değişiyor ve telefonunuzun bataryasının ömrünün kısalmasına sebep oluyor.
Ne tür şarj aletlerini kullanmalıyım?
Ne tür şarj aletlerini kullanmamalıyım?
Benim kendi yaptığım araştırmalar neticesinde elde ettiğim bilgiler bu şekilde.
Yazdıklarına ek olarak, ömrü dolan ya da dolmaya yakın bataryalarda da şişme olabiliyor. Batarya artık şarj tutmamaya başladıysa o zaman bataryayı değiştirmek ve artık şarja takmamak gerekiyor.