Telefonu şarj esnasında kullanmak zararlı mı?

androidhacker (28) 6 yıl önce sordu

Telefonum Casper VIA E2 rootsuz, şarjdayken oyun oynasam veya herhangi bir şey yaparsam batarya ömrü kısalır mı? Şimdiden teşekkürler :)

Toplam 3 cevap


omercik (9418) 6 yıl önce cevapladı

Telefon bir yandan şarj alıp, bir yandan şarjı boşalmaya devam edecek. Kesin bir bilgim yok ama tavsiye ettiğim bir şey değil. Özellikle oyun telefonu ısıttığı için şarj sırasında oynamam, yani 45-60 dakika dolmasını bekleyip şarj yarıdayken çıkarmak daha mantıklı illa aciliyet varsa

androidhacker 6 yıl önce

Ama zaten şarjda olmadığı sıralarda da sıcak oluyor?

omercik 6 yıl önce

Zaten o bile büyük bir dezavantaj telefon için, yani ısınması iyi bir şey değil. Birde şarjdayken ısıtırsan bataryanın ömrü kısalır @androidhacker

androidhacker 6 yıl önce

Peki bu telefonu ben daha dün mediamarktan aldım(casper VIA e2) yani çok fazla ısınmıyor ama azıcıkta olsa ısınma var neyse peki ısınmayı nasıl azaltabilirim ?

omercik 6 yıl önce

Telefon/tablet/bilgisayarın ısınması birazda kullanımla alakalı bir durum. Mesela oyunlar özellikle Android'li bir telefonu çabucak ısıtıyor. Isınmayı azaltmak için daha az oyun oynamaya çalış @androidhacker

androidhacker 6 yıl önce

Tamam anladım saolun :)

selocan787 (107) 6 yıl önce cevapladı

Telefon şarz olurken bildiğiniz gibi ısınır.Isınırken sizde zorlarsanız bunun bataryaya zararı olabilir.Bataryanın ömrü azalabilir.

androidhacker 6 yıl önce

Telefon şarj olmadığı sıralarda oyun oynayınca veya hava sıcaklığından dolayı zaten ısınıyor? :)

hakan (15424) 6 yıl önce cevapladı

@selocan787 doğru yaklaşmış olaya. Telefon şarj olurken ısınır. Sen kullandığın zaman ısı daha da artar. Bu sebepten telefonu şarjdayken kullanmak doğru değildir.

Isı batarya ömrünü kısaltan en önemli faktördür @androidhacker  demişsin ki " Telefon şarj olmadığı sıralarda oyun oynayınca veya hava sıcaklığından dolayı zaten ısınıyor? " evet doğrı ısınıyor ama şarjdayken oyun oynadığında daha fazla ısınıyor sıcaklık örneğin 45 dereceyken 55 derece oluyor.

Sonuç olarak telefonun ısınmasına sebep olan her şey telefona uzun vadede zarar verir. Isı elektronik cihazların en büyük düşmanıdır.