The type of the file system is NTFS. Cannot lock current drive. Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process

hakan (15424) 6 yıl önce sordu

CHDKDSK komutunu kullandığımda aşağıdaki uyarıyı alıyorum:

chkdsk c: /f /r The type of the file system is NTFS. Cannot lock current drive. Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process. Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts? (Y/N

Bu uyarıyı almamdaki sebep nedir, sorunu nasıl çözerim?

Toplam 1 cevap


hakan (15424) 6 yıl önce cevapladı

The type of the file system is NTFS. Cannot lock current drive. Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process ne demek?

CHKDSK yaparken alınan yukarıdaki uyarının anlamı NTFS dosya sistemine sahip diskinizin şuan kullanımda olduğu ve işlemin şuanda yapılamadığıdır. 

Genelde işletim sistemi tarafından kullanımda olan disk CHKDSK ile tarama yapılmak istendiğinde bu uyarıyı verir. Eğer sorulan soruya Y harfine basarak onay verirseniz, bilgisayar yeniden başlatıldığında disk taraması otomatik başlayacaktır.

Burada size, bilgisayar yeniden başlatıldığında otomatik olarak disk taraması yapılsın mı? şeklinde bir soru soruluyor. Y ile bunu onaylıyorsunuz. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve otomatik olarak chkdsk başlasın.

hakan 6 yıl önce

@armized cevabın burada

armized 6 yıl önce

Çok Teşekkürler