Trojan js coinhive B tehlikeli mi? Trojan:JS/CoinHive.B virüsü

acemiadam (220) 4 yıl önce sordu

Geçenlerde bilgisayarımı tarattım ve bilgisayarda  Trojan:JS/CoinHive.B diye bir trojan çıktı. Windows Defender ile tarattım. Temizlediğini söyledi. Bu virüs tehlikeli mi tam olarak ne yapar?

Toplam 2 cevap


hakan (15424) 4 yıl önce cevapladı

Trojan:JS/CoinHive  Monero, Bitcoin, DarkCoin ve Ethereum gibi kripto paraları üretmek için kullanılan bir trojan türü.  Trojan:JS/CoinHive genelde bilgisayara bir programla birlikte gizlice yüklenir. Bilgisayarın işlemci ve grafik işlemcisini kullanarak kripto para üretir ve bunu siber korsanlara gönderir. 

Trojan:JS/CoinHive bulaştığını bilgisayarda kolayca anlayabilirsin.CPU sürekli %90 - %100 de çalışır. Bilgisayar aşırı kasılır.

  • İşlemci sürekli %100 - %90 gibi oranlarda çalışıyorsa
  • Programlar geç açılıyor, bilgisayar kasıyorsa
  • Bilgisayarda fan sesi eksik olmuyorsa
  • Programlar açılırken, kapanırken kasılıyorsa

bilgisayara Trojan:JS/CoinHive bulaşmış olabilir.  Bilgisayarda acilen virüs taraması yapmakta fayda var.

Trojan:JS/CoinHive aynı zamanda bilgisayardaki bilgileri çalabilecek, siber korsanlara bilgisayarın eşimini uzaktan açabilecek özellikler de barındırır. Bu sebepten oldukça tehlikelidir. Bilgisayarı şu gibi programlar ile virüs taramasından geçirmende fayda var:

infinity (402) 4 yıl önce cevapladı

Bu Tür Trojan türleri senin Ekran Kartını Kullanıp Bitcoin, Etherium Madenciliği yapar bu trojan. Her virüs tehlikelidir.