Twitter Hesabım Kitlendi

chopin1016 (1) 8 yıl önce sordu

İyi günler. Bugün anlamadığım bir sebepten ötürü Twitter hesabım kitlendi. Rt yapamıyorum, birini takip edemiyorum, dm gönderemiyorum.. Hesabıma giriş yaptığımda şöyle bir uyarı aldım: 

"Hesabın kilitlendi.

Hesabın Twitter Kuralları'nı ihlal eden otomatik davranış sergilemiş görünüyor. Hesabını açmak için aşağıdaki butona tıkla ve geçerli hesap sahibi olduğunu doğrula."

Hesabımı doğrulamak için butona bastım. Telefonuma sms atmaları lazımdı ancak atılmıyor. Şifremi değiştirdim değişen bir şey olmadı. Bende bir iki saat sonra hesabımı dondurdum. Ve hesabım ortadan kayboldu. Giriş yapmayı denediğimde 'kullanıcı bulunamadı' uyarısı aldım. Ama kullanıcı adımı arattığımda hesabım görünüyordu. Yaklaşık 10 dakika kadar bekledim ve hesabıma giriş yapmayı denedim, oldu. Ama hala hiçbir şey yapılmıyor(rt,dm,takip etme vs). Hesabımı nasıl kurtarabilirim?

chopin1016 8 yıl önce

Ayrıca telefonuma kod gelmeyince telefon numaramı tekrar girip şansımı denedim ama bu seferde sınıra ulaştığım için başka bir zaman denemem gerektiği söylendi

Toplam 3 cevap


cemkara (4215) 8 yıl önce cevapladı

Öncelikle geçmiş olsun.

"Hesabın kilitlendi.

Hesabın Twitter Kuralları'nı ihlal eden otomatik davranış sergilemiş görünüyor. Hesabını açmak için aşağıdaki butona tıkla ve geçerli hesap sahibi olduğunu doğrula." uyarısı almanıza sebep olan durumlar şu şekilde:

  • Takipçi arttırma uygulaması kullanıyorsanız
  • Takipçi arttırmak için bot yazılımlar kullanıyorsanız
  • Bilgisayarınıza / hesabınıza takipçi arttıran, otomatik twit atan zararlı bir yazılım yüklendiyse

Twitter Hesabınız kilitlenir. Öncelikle Twitter'i bilgisayardan kullanıyorsanız bilgisayarınız için bir virüs taraması yapmanızda fayda var. Twitter virüsleri genelde bir kaç parçadan oluşur. Bu parçaların bir kaçını el ile temizlemeniz gerekir.

Öncelikle şu iki linkte anlatılanları dikkalice yapmanızı öneririm:

Twitter virüsü nasıl temizlenir?

Twitter Şevval Duru virüsü nasıl temizlenir?

Bilgisayarınız temizlendiğinde artık yapmanız gereken hesabınızın kilitlendiğine itiraz etmek. Şu link üzerindeki formu doldurun:

Hesabın askıya alınmasına veya kilitlenmesine itiraz edin.

Twitter da bazı işlemler anlık gerçekleşmez. Yani hesabı dondurduğunuzda hemen bu işlem gerçekleşmeyebilir. Bu durumda panik yapmayın. SMS konusunda da hemen gelmeyebilir, geçici bir sorun olabilir. Bu durumda daha sonra aynı işlemleri deneyin.

Twitter hesabı kitlendiğinde izlenecek yok bu şekilde. Sihirli bir açma yöntemi yok. Biraz sabır gerekebiliyor.

chopin1016 (1) 8 yıl önce cevapladı

Hesabımı kilitten kurtardım fakat şimdi de tweet aymayı deneyince şöyle bir sorunla karşılaşıyorum: 

'Bu istek otomatikleşmiş gibi görünüyor. Kullanıcılarımızı spam ve diğer kötü niyetli eylemlerden korumak için, şu anda bu işlemi tamamlayamıyoruz. Lütfen daha sonra tekrar dene.'

Aynı şekilde rt veya fav yapmak istediğimde de bir uyarı daha alıyorum: 'Hesabınızın bu eylemi gerçekleştirmek için izni olmayabilir. Lütfensayfayı yenileyin ve tekrar deneyin.'

şifremi defalarca kez değiştirdim ancak sorunum çözülmedi. Ne yapmam gerek?

fyazar (1) 8 yıl önce cevapladı

abi aynisini yapiyorum ama e posta adresimi tanimiyo. kullanıcı adımla tarayınca hesabım cıkıyo fakat  cok degişik bir e posta adresi gorunuyor. 19**********@m**********.*** adresine bir bağlantı gönder diyor ve bu adres cıkıyo :)

cemkara 8 yıl önce

Eğer bu eposta size ait değilse esabınız hacklenmiş demektir.