UMA Frame Buffer Size nedir? UMA frame buffer size nasıl ayarlanır?

Anonim (156) 1 yıl önce sordu

UMA frame buffer size nedir? UMA frame buffer size nasıl ayarlanır?

Toplam 1 cevap


alattin (17125) 1 yıl önce cevapladı

Entegre grafik işlemcilerine sahip günümüz güncel masaüstü sistemleri düşük enerji tüketimi için tasarlanmıştır ve daha küçük boyutlara sahip entegre grafik işlemcileri barındırırlar.

Anakart üzerinde harici ekran kartı bulunan sistemlerden ayrı olarak entegre grafik kartları UMA (Unified Memory Architecture) (Birleşik Bellek Mimarisi) denilen bir teknolojiyi temel alırlar. Bu kısaca sistem belleğinin (RAM) bir kısmının entegre grafik denetleyicisi ile paylaşıldığı anlama gelir.

Paylaşılan bellek miktarı UMA Frame buffer size olarak adlandırılır. Bu değer genelde BIOS üzerinden otomatik olarak ayarlanır.

UMA Buffer size  BIOS içinde genelde Advanced (Gelişmiş) sekmesinde bulunur.

UMA Buffer size değeri genel olarak Auto ayarına sahiptir ve bu sistem için en uygun değerin otomatik olarak belirleneceği anlamına gelir.

İdeal olan UMA Buffer size değerinin Auto olarak kalmasıdır.

Örnek olarak 4GB belleğe sahip bir bilgisayarda UMAR Buffer Size değerini 2GB olarak ayarlamak sistem performansını kötü etkiler.

Bununla birlikle bazı oyunların entegre grafik işlemciler için henüz optimize edilmemiş olmamasından kaynaklı
 düşük çözünürlük, GPU yetersiz uyarısı alınabilir. Bu durumda UMA Buffer Size manuel olarak ayarlanabilir.

Yukarıdaki öneriler yalnızca entegre grafiklerle donatılmış masaüstü sistemler için geçerlidir. Hem entegre hem de ayrı grafiklerle özelleştirilmiş masaüstü sistemlerine sahip kullanıcılar, entegre GPU'yu sistem BIOS ayarları aracılığıyla devre dışı bırakmayı düşünmelidir. Bu, grafik iş yüklerinin yalnızca ayrı GPU'ya atanmasını sağlayarak ve UMA burffer size değerini serbest bırakarak daha iyi bir oyun deneyimi sağlayabilir.

Kaynak: AMD