uTorrent zararlı bir yazılım mı? uTorrent virüs mü?

ilkaybaki16 (572) 3 yıl önce sordu

Merhaba,

Ben uTorrent programı indirdim, virüs olaral algıladı, bende setubu sildim.

Programı buradan indirdim link dm den verebilirim.

Biliyorsunuz virüsten dolayı format atmıştım, dikkatli olmakta yarar vardır.

Daha önce uTorrenti kullandım yine virüs olarak algılamıştı o zamanlarda dikkate almamıştım.

Toplam 3 cevap


alattin (16999) 3 yıl önce cevapladı

uTorrent virüs ya da zararlı yazılım değildir. Popüler bir torrent istemcisidir.  uTorrent resmi indirme sayfası: https://www.utorrent.com/ bu adresten indiriyorsan bir sorun olacağını düşünmüyorum. Antivirüs programı hatalı uyarı vermiş olabilir.

ilkaybaki16 3 yıl önce

Gezginler den indirdim, bende resmi sitesinden indirmeyi tercih ediyorum ama bazı insanlar diyorlar resmi sitesinden indirme gezginler den indir diyor. @alaattin

ilkaybaki16 3 yıl önce

Resmi sitesinden indirdiğim de de virüs olarak algılıyorum, ben sadece gerçek zamanlı koruma hariç alttakinleri kapatıyorum.

alattin 3 yıl önce

Windows Defender mi uyarıyor? Ne virüsü olarak uyarı veriyor ekran paylaşır mısın merak ettim @ilkaybaki16

ilkaybaki16 3 yıl önce

Evet Windows Defender uyarıyor. https://i.resmim.net/IaHPE.png https://i.resmim.net/Ia4r6.png @alattin

alattin 3 yıl önce

@ilkaybaki16 aslında bakarsan virüs uyarısı değil bu. utorrent bazı programların içine gömülüyor. Kullanıcılar farkında olmadan yüklüyor. PUA dediği Olası istenmeyen program. Sen bilinçli yüklediğin için bu uyarıyı göz ardı edebilirsin.

ilkaybaki16 3 yıl önce

Teşekkürler. @alattin

hydra (3802) 3 yıl önce cevapladı

Ben kullanıyorum, daha bir kaç gün önce bir oyun indirmek için kullandım. uTorrent zararlı değildir. Ama Torrent üzerinden Oyun indirmeye kalktığın zaman torrenti oluşturan kişi içine virüs yerleştirebilir. Size atılan link'ten PoP-Up virüsü olarak algılanmıştır ya da setup dosyası sahtedir. Aynı 2 MB'lık CoD MW1 Setup'u gibi.

 

darkcrak (5170) 3 yıl önce cevapladı

Bazı antivirüs programları uTorrent'i virüs olarak algılıyor fakat 2.- 3. part uygulama olduğu için bu hatayı antivirüs programlarının vermesi normal fakat bazen bütün antivirüs programları doğru sonuç vermeyebiliyor.

Mesela bir uygulama indiriyon virüs olmadığına eminsin fakat antivirüs programı onu virüs olarak algılıyor yani o uygulamanın lisansı yok veya sertifikası olmadığından kaynaklanabilir.