Virus Totalde tarattığımda 1-2 virüs uyarısı çıkan dosya

ahox (12) 1 yıl önce sordu

Başlıktada belirttiğim gibi virus totalde dosyayı indirdiğim siteyi,rar'ı ve rardan çıkartıp programın kendisini de tarattım.Bir kaç tane virüs uyarısı çıktı.Bunun üzerine malwarebytes ile bütün bilgisayarı tarattığım da hiçbir virüs belirtisi çıkmadı.Bu program güvenilir midir?
https://www.hizliresim.com/8r78mra

https://www.hizliresim.com/t5vuymr

https://hizliresim.com/krhaqkc

Toplam 2 cevap


alattin (16999) 1 yıl önce cevapladı

Virustotal üzerinde görünen uyarılar False possitive olabilir. Yanlış hatalı tespit gibi düşünebilirsin. Dosyanın zararlı olup olmadığını söylemek için yolladığın linkler yeterli değil elbette.  

Pek çok güvenilir uygulama için de virus total benzer sonuçlar üretiyor.  Sen yine de uygulamayı sanal bir bilgisayarda çalıştır. Çok gerekli bir uygulama değilse de normal çalıştığın Pc de uygulamayı kullanma.

darkcrak (5170) 1 yıl önce cevapladı

Merhabalar, belirtmiş olduğunuz görselleri incedim fakat uygulamayı tam olarak inceleme şansım olmadığı için görsellere dayanarak bu uygulamanın güvenilir olmadığını söyleyebilirim. Korsan yazılımların içerisine virüs ekleniyor fakat bazen virustotal bunu yakalayamıyor sadece uygulamayı detaylı bir şekilde incelediğiniz zaman net bir bilgiye ulaşabiliyorsunuz zaten virustotal de var bu özellik. Bu şu anda indirmekte olacağınız uygulamada malware ve trojan virüsü var yani güvenilir bir uygulama olduğunu söyleyemem.