Whatsap mesaj yedekleme sorunu, Whatsapp mesaj yedeklemesini kapatabilir miyim?

edalowe (3) 8 yıl önce sordu

Arkadaşlar merhaba,

Ben samnsung neo cep telefonu kullanıyorum. Gün içerinsinde whatsap msjlarımı siliyorum. Ayrıca dosyalarıma girip whatsap dosyasınıda siliyorum.. Sanırım yedekleme sistemi varmış. Ben tamamen telefonumdan silinsin istiyorum. Böyle bişey mümkünmü ? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..

edalowe 8 yıl önce

dosyalarıma girdiğimde yerel depolamadan cihaz belleğine giriyorum.whatsap dosyasıçıkıyor onu siliyorum doğru bir işlemmi bilmiyorum.. hatta whatsap ile bana gelen resimlerde siliniyor ...

Toplam 2 cevap


ismailsarp (6010) 8 yıl önce cevapladı

Whatsapp hergün saat 4 veya saat 3 (Saat ülke saat dilimine göre değişmektedir) sohbetlerini otomatik olarak yedekler.Buyedekleme son 7 gün zamanını kapsamaktadır.Bu yedeklemeyi iptal etmenin bir yolu yoktur.Yedekleme her gün otomatik olarak gerçekleşir.Yedekleme klasörü telefon dosya dizinindeki Whatsapp klasörü içine kaydedilir.

Siz yukarıda manuel olarak silme işlemini yaptığınızı söylemişsiniz.Bu şekilde silme işlemi yapmanızda bir sakınca yok.Telefonunuzun dosya dizinindeki Whatsapp klasörünü sildiğinizde tüm whatsapp geçmişinizi geri döndürülemeyecek şekilde silmiş olursunuz.Çünkü Whatsapp yedeklemeyi sadece sizin telefonunuza yapar kendi sunucularında yedekleme gibi bir servisi yoktur.

Özet olarak yedeklemeyi kapatma gibi bir özellik bulunmuyor.Eğer mesajlarınızın görünmesini istemiyorsanız, hergün yukarıdaki dediğiniz işlemi yapacaksınız anlamına geliyor.

edalowe 8 yıl önce

ismailsarp çok teşekkür ederim vermiş olduğun bilgi için...

edalowe (3) 8 yıl önce cevapladı

İsmailsarp vermiş olduğunuz bilgi için çok teşekkür ederim...