Win64/hacktool.crack.f nedir?

kurtww (1) 1 yıl önce sordu

Pc me gta 5 indirmistim mbam ve eset boyle bir virüs buldu windows defender bisey bulamadı sildim ayrıca gta 5 i açınca gorev yöneticisinde mikrofon isareti çıktı tıkladığımda hicbir uygulama mikrofonu kullanmıyordu bu bir virüsmü

Toplam 3 cevap


xbedirhanx (836) 1 yıl önce cevapladı

Merhaba,

Bahsettiğiniz dosya virüs değil. Bu dosya normal şartlarda crack uygulamaların doğası gereği lisans sorgulamasını aşmak için kullanılan bir dosya. Malwarebytes ve ESET bunu virüs olarak algılayabilir, normal bir durum. Windows Defender'ın zaten oldukça yetersiz bir anti-virüs. Kısacası genel olarak bu dosya zararlı yazılım içermez. Ancak crack uygulamalara güven olmaz. Benim tavsiyem kullanmamanız yönünde. Tabii sizin bileceğiniz iş.

kurtww (1) 1 yıl önce cevapladı

Cevabınız için teşekkür ederim ancak yinede güven olmaz demişsiniz bir sıkıntı olup olmadığını nasıl anlarız ve oyunu açınca görev çubuğunda bir mikrofon isareti belirdi bu nedir

xbedirhanx 1 yıl önce

Dosya içindeki kodu incelemek bir seçenek olabilir ancak bunu yapamazsanız aklıma başka bir seçenek gelmiyor. Ama indirdiğiniz site güvenilirse problem olmaz. Eğer indirecekseniz Oneİndir kullanmanızı tavsiye ederim.

kurtww 1 yıl önce

Google drive dan indirdim virustotal den taratınca site guvrnli dedi eset ayrıca yanında win64/hacktool.crack.BY diye bir virus buldu buda aynı amaclarla kullanılıyor diye bosverdim sizce buda crack olusturmak icinmi kullanılıyor

xbedirhanx 1 yıl önce

Muhtemelen o dosya da benzer amaç için kullanılıyor. Google Drive’dan indirdiniz ama site olarak popüler ve daha önce kullandığınız bir siteden indirin.

kurtww 1 yıl önce

Anladım hocam ilginiz için teşekkür ederim

xbedirhanx 1 yıl önce

Rica ederim

alattin (16999) 1 yıl önce cevapladı

Win64/hacktool.crack.f genel bir tanımdır.  Antivirüs programları oyun, uygulamaları illegal şekilde kullanmak için kullanılan crack adı verilen uygulamaları  hacktool / crack olarak teşhis ederler.

İndirdiğin GTA 5 de muhtemelen crackli bir sürüm.

Crack, hacktool yazılımları ile genel olarak "güvenlidir" demek mümkün değil.  Win64/hacktool.crack.f tespit edilen dosyayı sildiysen ve sonrasında virüs taraması yapıp bir şey bulamadıysan bilgisayarını temiz kabul edebilirsin.

kurtww 1 yıl önce

Onları silince oyun çalışmıyor