Windows 10 Başlangıç Çubuğunda Çıkan "**IDS_CPL_NAME" Dosyası

froinchi (3) 5 yıl önce sordu

Merhabalar. Windows 10 kullanıcısıyım. Denetim masasında "Aygıt,Donanım ve Ses" bölümünde bu arkadaşa rastladım. Merakımdan dolayı sağ tık atıp "Masaüstü Kısayolu Oluştur" dedim. Bilgisayar kontrolden çıktı. explorer.exe kendini kapatıp açıyor,denetim masası açılmıyor. Bu dosyayı -ya da her neyse- nasıl deaktif edebilirim?

ilkaybaki16 5 yıl önce

Ne zaman oldu bu? Bu dosya ne zamandan beri var?

froinchi 5 yıl önce

Bugünden beri bulunmakta

Toplam 2 cevap


murat (12492) 5 yıl önce cevapladı

Yüklü olan Control panel uygulamalarından biri hatalı görünüyor.  Sürücüler ile birlikte gelen yazılımlardan birisi olma ihtimali muhtemel. Bunu doğrudan silmek oldukça zahmetli olabilir. Daha önceden eski Windows sürümlerinde .CPL dosyaları üzerinden çözülebiliyordu.

Bİlgisayarınızda yüklü olan sürücü yazılımlarını yeniden yüklemek daha doğru olur. Fakat doğrudan sürücü yüklemesi yapmayın. Örneğin İntel Rapid Depolama teknolojisi gibi yazılımlar control panele eklemeler yapar. Yine ses kartınızın yazılımı denetim masasıne ekleme yapar.  Yüklü sürücü yazılımlarını tek tek yeniden yükleyebilirsiniz. 

Sıralama da şu şekilde olsun  

  1. Ses kartı
  2. Anakart ile ilgili yazılımlar (Intel vs gibi)
  3. Ekran kartı
  4. Sonra diğer donanımlar

Her yüklemeden sonra denetim masasındaki simge sorunu düzelmiş mi kontrol etmelisiniz

@xendreakon @froinchi 

 

xendreakon (1) 5 yıl önce cevapladı

https://prnt.sc/le7uf0 aynı hata bende de var. Masaüstüne kısayolunu oluşturduğum zaman explorer.exe kendini zırt pırt kapatıp açıyor. Bilgisayarı kapatıp açmak da işe yaramıyor. Bunun yüzünden Denetim Masasına girdiğim zaman 1-2 saniyelik donma oluyor ve direk kendisini kapatıyor.