Windows 10 Home ile gelen bilgisayarda excel'e girerken ürün anahtarı istiyor, ne yapmalıyım?

darkleader (1) 2 yıl önce sordu

Elimde Windows 10 Home ile gelen bir laptop var. Excel'e falan girince karşıma Microsoft ürün anahtarı isteyen bir arayüz çıkıyor, ne yapmam lazım? Windows'u acaba tam olarak kurabildim mi bunu bile tam olarak bilemiyorum. Veya ürün anahtarını nasıl kullanmam gerek? Bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

 

Toplam 2 cevap


xbedirhanx (836) 2 yıl önce cevapladı

Muhtemelen bilgisayarı alırken yanında Microsoft paketini de aldınız. Bu pakette Word, Power Point gibi bazı Microsoft uygulamaları var, ve bu uygulamaları kullanmak için bir anahtara ihtiyacınız var. Normalde bilgisayarı alırken aldığınız mağzada ürün anahtarı ile bu paketi etkinleştirirler. Ama etkinleştirilmemişse bilgisayardaki Microsoft hesabınıza bağlı e-postada anahtar bulunması gerekir. O e-postayı kontrol edin. Bulamazsanız veya işe yaramazsa Microsoft hesabınızın Hizmetler ve abonelikler sayfasına gidin ve oturum açın.Ardından Ürün anahtarını görüntüle seçeneğine basın. Sonra bu anahtarı deneyin. Bir sıkıntı çıkarsa burdan tekrar yazabilirsiniz.

alattin (16999) 2 yıl önce cevapladı

Office deneme sürümü yüklenmiştir muhtemelen bu sebepten senden Excel için lisans istiyor olabilir.  Trendyol gibi sitelerde  15TL gibi bir ücrete OEM lisans bulabilirsin.

Windows ve Office ayrı ürünler. Excel'de Office uygulamasının bir parçası. Windows kendini otomatik aktifleştirmiştir ve lisansı gömülüdür. Office için ayrı lisans gerekir.