Windows 7 ' de Wireless Problemi

eksioglu (1) 8 yıl önce sordu

Merhabalar 

Ben uzun bir süredir windows 7 kullanıcısıyım ve yeni bir bilgisayar alana kadarda böyle kalacak . herneyse . şu 2 - 3 aydan beri wireless kopmaya başladı ve gerçekten sinir olmaya başladım . Ders çalışırken , film izlerken illaki kopuyor . az da değil bazen 5 dakikada 1 den fazla kere kopuyor ve en az 30 sn gelmesi için bekliyorum . ve bu problem internetlede değil herhalde çünkü telefonlar bağlanırken bilgisayar kopuk oluyor. lütfen ama lütfen bana bir çözüm önerin bıktım bu illetten her zaman bu derdi çekmek zorunda mıyım Allah aşkına ?

Toplam 2 cevap


damlakoc (1391) 8 yıl önce cevapladı

Aşağıdaki çözüm önerisini deneyin.

Denetim Masasını açın.  Ağ ve İnternet  > Mevcut Kablosuz Ağ bağlantısının üzerine sağ tıklayıp Özellikler'e girin. Yapılandır'a tıklayın. Güç yönetimi sekmesine gelin ve Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneğinin yanındaki işareti kaldırın.

temmuz (12505) 8 yıl önce cevapladı

@damlokoç'un çözüm tavsiyesine bende katılıyorum ve ek olarak;

1- Bina girişinden başlayarak telefon hattının, hattaki -varsa- paralel telefonların bağlantıları gözden geçirilmeli, gerekli olması halinde bağlantılar sağlamlaştırılmalı (Telefon görüşmelerinin yapılabiliyor olmasına aldanılmamalıdır. Zira bu sağlıklı internet bağlantısının kriteri değildir; kopmalar bu zayıf bağlantılar sebebiyle olabilir).

2-Hat üzerindeki modem-telefon ayrışmasını veya süzmesini sağlayan (filtreleyeyen) splitter'in sağlıklı çalışıp çalışmadığı araştırılmalı, başka bir splitter takılarak bağlantı test edilmeli.

3- Modem arabirimine girerek (Çoğunlukla 192.168.2.1 ve 192.168.1.1 ile girilir. Modem marka ve modemine göre değişir) WiFi ayarlarından kanal frekansları denemeler yoluyla değiştirilerek en istikralı bağlantıyı sağlayan kanal belirlenmeli ve o kanal'da karar kılınmalı (Normalde en uygun kanallar 1,6 ve 11 nolu kanallardır.). 

gibi çözümlerde gözönüne alınmalı, uygulanmasıyla denenmelidir.