Windows 8.1 Guest Hesabı otomatik açılıyor

deniza (49) 8 yıl önce sordu

windows 8.1 de şöyle bir durum var en son hangi oturumda iken bilgisayarı kapattıysanız tekrar başlatınca otomatik olarak o oturum açılıyor birdaha oturumu kapat diyip kendi oturumunuza geçmeniz gerekiyor bunu iptal etmenin bir yolu var mı istediğim oturumu seçeyin ona göre açsın istiyorum.

Toplam 2 cevap


efsaneemrahylz (247) 8 yıl önce cevapladı


Çalıştıra control userpasswords2 yazarak Kullanıcı Hesaplarını açınız. "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" kutucuğunu işaretleyiniz. Ardından "Tamam"'a basınız. Bundan sonra hangi hesabı açmak istediğinizi size soracaktır.

Bir başka çözüm ise 

  1.  

    Karşılama ekranı gelmiyorsa Hızlı başlat etkin olabilir ve direk oturum kapanmadığı için direk guest hesabından başlıyor olabilir. Denetim masası güç bölümünden hızlı başlat'ı devre dışı bırakıp deneyin.

deniza 8 yıl önce

dostum onunla alakalı bir durum değil ilk denediğim yönetem o oldu ama o tik' zaten işaretli kaldırıncada parola sormadan açıyor oturumu daha kötü yani. arkadaşlar powershell falan mı kullanmak lazım böyle bir seçenekte yok oturum ekranında

temmuz (12505) 8 yıl önce cevapladı

Denetim Masası>Kullanıcı Hesapları Ve Aile Koruması>Kullanıcı Hesapları sayfasında "Başka bir hesabı yönetin" düğmesinden Quest hesabı kapatılabilir. Orada kapalı olduğu halde bu hesap, PC'nin her açılmasında kendiliğinden yeniden açık (aktif) hale geliyorsa elbette başka çözüm aramak gerekir ama ben Quest hesabının açık olduğu ön fikri ile bu çözüm yolunu gösteriyorum.

deniza 8 yıl önce

hocam benm anlatamadım acaba guest hesabı zaten açık kalsın kapatmak istemiyorum ama o oturumda iken bilgisayarı kapatırsak bidahaki açışımızda bilgisayarı otomatik sorgusuz o oturumu açıyor şifre falan olmadığı için şifre olmasın zaten ben istiyorumki bana sorsun hangi oturumu açmak istiyorsun diye

temmuz 8 yıl önce

Şimdi daha iyi anladım ama bu çok problem olmamalı senin için. Zira Quest hesabıyla oturum açıldıktan sonra oturumu kapatarak (Bilgisayarı değil, oturumu..) zaten istediğin kullanıcı tercihleri ekranına anında geçebilirsin. Yani başka bir hesapla oturum açmak veya istediğin kullanıcı tercihleri menüsüne ulaşaşabilmek için fazladan yapman gereken şey sadece oturumu kapatmak ve sonra kullanıcı tercihi yapmak olur. Dediğim gibi bu problem olmamalı diye düşünüyorum. Diğer türlü israrlı olursan bunun için bir çözüm tavsiyesi şu an için yapamıyorum. Eğer daha sonra bir çözüm tavsiyesi yapabilecek olursam, mesajımın altına eklerim. Kolay gelsin.