windows 8 charm çubuğu sorunu !

yusufcb (30) 9 yıl önce sordu

Windows 8 bir bilgisayar kullanıyorum her şey normal giderken birden bire charm çubuğu kayboldu ve ondan sonra charm çubuğuna arişemiyorum bir de şunu söyleyeyim windows 8.1 kullanmıyorum 8.1 de bu charm çubuğu kapatılabilir ama 8 de kapatılmıyor diye duydum 8 kullanıyorum 8.1 değil.

Toplam 2 cevap


ogzkzu (286) 9 yıl önce cevapladı

1 - Oturumu kapatalım yeniden açalım eğer Charms menüsü çıkarsa sorun bilgisayarınıza son zamanlarda kurduğunuz programlardan kaynaklanabilir yada herhangi bir dosyayı çalıştırdıktan sonra bu hatayla karşılaşıyorsanız programı güncelleminizi tavsiye  ederim.

Sorun devam ederse aşağıdaki işlemleri uygulayın.

2 - Masaüstünde Bilgisayar menüsüne tıklayalım açılan pencereden Yereldisk C: yi açalım  Windows klasörü içerisinde System32 klasörü içersinde cmd.exe dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açtıktan sonra çıkan siyah ekrana SFC /SCANNOW komutunu yazarak enter la işlemimizi başlatalım

İşlem tamamlanınca bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol edelim

ogzkzu 9 yıl önce

Alıntıdır : Windows 8 ile birlikte gelen yeniliklerden biri de Charms çubuğu. Ekranın sağ bölümüne geldiğinizde beliren bu çubuğun çabuk açıldığını düşünüyorsanız, süresini artırabilirsiniz. HKEY_Current_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell anahtarına gidin. "EdgeUI" altında yeni bir DWORD değeri oluşturun ve adını DisableCharmsHint olarak ayarlayın. Şimdi bu değere çift tıklayın ve değer verisini 1 olarak ayarlayın. Bu işlem sonrasında Charms çubuğu fareyi sağ üst köşeye götürüp aşağı çektiğinizde açılacaktır.

hakan (15424) 9 yıl önce cevapladı

Windows 8 de Charm - menü dügmesini açmak için kayıt defterini de kullanabilirsiniz.

Enable_charms_bar_hint.reg dosyasını indirip çalıştırabilirsiniz. Bu kayıt girdisi Windows 8'de Charm'ı etkinleştirmek için  hazırlanmış.

 

yusufcb 9 yıl önce

İşlemi uyguladım ama sonuç yok.!!!