Windows'u etkinleştir Windows 10 sorunu

murat (12492) 8 yıl önce sordu

Windows 10 ISO üzerinden temiz kurulum yaptım fakat Windows 10 masaüstünde Windows'u etkinleştir, Windows'u etkinleştirmek için Ayarlar'a gidin. yazıyor.

Windows'u etkinleştirmek için için Güncelleştirme ve Güvenlik altındaki Etkinleştirme bölümüne baktığımda

Windows'u etkinleştir

Bu cihazda geçerli bir dijital destek hakkı veya ürün anahtarı bulunamadığından etkinleştirme başarısız oldu. Hata kodu 0X803F7001

uyarısı görüyorum.

Sürüm bölümünde Windows 10 Home yazıyor.

Windows'u etkinleştirme işlemini nasıl yaparım?

Toplam 1 cevap


murat (12492) 8 yıl önce cevapladı

Windows'u etkinleştir  uyarısı nedir?

Eğer Windows 10 kurulumu sırasında geçerli bir ürün anahtarı girmediyseniz bu uyarıyı alırsınız.

Daha önce Windows 7, Windows 8 gibi bir işletim sisteminden Windows 10'a yükseltme yaptıysanız ve sonra temiz kurulum ile Windows 10 yüklediyseniz ve yine de Windows'u etkinleştir uyarısı alıyorsanız o zaman kurulumu yanlış lisans üzerinden yapmışsınız demektir.

Windows 8 Single Language, Windows 8.1 Single Language üzerinden yükle yaptıysanız bu hata Windows Media creation tool üzerindeki bir bug yani hatadan kaynaklanıyor. 

Maalesef bu durumda Windows 10'u Windows 10 Home Single language olarak yeniden kurmanız gerekiyor.

Windows 10'a yükseltme yapılan bilgisayarlarda herhangi bir lisans kodu, ürün anahtarı bulunmuyor. Bu sebepten yükseltme yapan kişiler ürün anahtarı giremiyor. 

Windows 10 anahtarınız yoksa ve Windows'u etkinleştir uyarısı alıyorsanız o zaman hatalı Windows 10 sürümü kurmuş olma ihtimaliniz çok yüksek.

Doğru Windows 10 sürümünü indirmek için : Windows Media Creation Tool Single language lisans sorunu linkinde paylaştığım çözümü inceleyebilirsiniz.