windows' u etkinleştir

montorselcuk (1) 9 yıl önce sordu

windows 8.1 ekranımın sağ alt köşesinde windows' u etkinleştir windows' u etkinleştirmek için kişisel bilgisayar ayarlarına gidin uyarı yazısı devamlı bulunmakta. kişisel bilgisayar ayarlarıma gittiğimde ise hiç bir sonuç alamıyorum neden?

Toplam 1 cevap


laboustasarim (693) 9 yıl önce cevapladı

muhtemelen güncelleştirme hatası alıyorsunuz bu sebeple sistem geri yükleme yaparsanız sorununuz çözülebilir.

Sistem Geri Yükleme nasıl çalışır?

Sistem Geri Yükleme, kişisel dosyaları etkilemeden daha önceki bir tarihe ait sistem dosyalarınıza ve ayarlarınıza dönmek için geri yükleme noktalarını kullanır. Geri yükleme noktaları otomatik olarak her hafta ve program veya aygıt sürücüsü yüklemesi gibi önemli sistem olaylarından hemen önce oluşturulur. Ayrıca, bir geri yükleme noktasını el ile de oluşturabilirsiniz. Sistem Geri Yükleme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Sistem Geri Yükleme nedir?

Sistem Geri Yükleme'yi açmak için

Sistem Geri Yükleme'yi başlatmadan önce, açık dosyalar varsa bunları kaydedin ve tüm programları kapatın. Geri yükleme noktanız onaylandıktan sonra Sistem Geri Yükleme bilgisayarınızı yeniden başlatır.

  • Sistem Geri Yükleme'yi açmak için Başlat düğmesini  tıklatın. Arama kutusuna Sistem Geri Yükleme yazın ve sonuç listesinde Sistem Geri Yükleme'yi tıklatın.‍  Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

 

Sistem Geri Yükleme'nin yaptığı değişiklikleri geri alabilir miyim?

Evet. Sistem Geri Yükleme'yi her kullandığınızda, işleme devam edilmeden önce bir geri yükleme noktası oluşturulur; böylece sorununuz giderilmezse değişiklikleri geri alabilirsiniz. Sistem Geri Yükleme'yi bilgisayar güvenli moddayken veya Sistem Kurtarma Seçenekleri'ni kullanarak kullanırsanız, geri yükleme işlemini geri alamazsınız. Ancak, Sistem Geri Yükleme'yi yeniden çalıştırarak, varsa farklı bir geri yükleme noktası seçebilirsiniz.

Sistem Geri Yükleme'nin yaptığı değişiklikleri geri almak için

  1. Sistem Geri Yükleme'yi açmak için Başlat düğmesini  tıklatın. Arama kutusuna Sistem Geri Yükleme yazın ve sonuç listesinde Sistem Geri Yükleme'yi tıklatın.‌  Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

  2. Sistem Geri Yükleme'yi geri al'ı ve ardından İleri'yi tıklatın.

  3. Seçimlerinizi gözden geçirin ve Son'u tıklatın.

 

Sistem geri yükleme sırasında hangi dosyalar değiştirilir?

Sistem Geri Yükleme, Windows sistem dosyaları, programlar ve kayıt defteri ayarlarını etkiler. Ayrıca, bilgisayarınızdaki herhangi bir kullanıcı hesabı altında oluşturulmuş komut dosyalarını, toplu iş dosyalarını ve diğer yürütülebilir dosya türlerini de değiştirebilir. Sistem Geri Yükleme, e-posta, belgeler veya fotoğraflar gibi kişisel dosyaları etkilemediğinden, silinmiş bir dosyayı geri yüklemenize yardımcı olamaz. Dosyalarınızın yedeklerini aldıysanız, yedeği kullanarak dosyaları geri yükleyebilirsiniz.

 

Geri yükleme noktasını nasıl seçerim?

Sistem Geri Yükleme, otomatik olarak, program yükleme gibi önemli bir değişiklikten önce oluşturulmuş en son geri yükleme noktasını önerir. Ayrıca, geri yükleme noktası listesinden de bir geri yükleme noktası seçebilirsiniz. Sorunları fark etmeye başladığınız tarih ve saatten hemen önce oluşturulmuş geri yükleme noktalarını kullanmaya çalışın. Otomatik olarak oluşturulan geri yükleme noktalarına ait açıklamalar Windows Update'in güncelleştirme yüklemesi gibi bir olay adına karşılık gelir. Sistem Geri Yükleme bilgisayarınızı seçtiğiniz geri yükleme noktasından önceki duruma döndürür.

saygılarımla...