Xiaomi Mi 5 PIN kodu nasıl aktif edilir?

murat (12492) 5 yıl önce sordu

Telefonu her açtığımda Pin kodu sorulsun istiyorum. Xiaomi Mi 5 telefonda başlangıçta sorulan Pin kodunu nasıl aktif edebilirim?

Xiaomi Mi 5 telefonda Pin nasıl aktif edilir?

Xiaomi Mi 5  telefonda Pin nasıl açılır?

Toplam 1 cevap


murat (12492) 5 yıl önce cevapladı

Xiaomi Mi 5 PIN kodu nasıl aktif edilir?  Xiaomi Mi 5 telefonun başlangıçta PIN açılır?

Sim kilidi telefon güvenliği için önemli bir özelliktir. Sim kilidi devredeyken telefon her açıldığında sizden Pin kodunuzu girmenizi ister. Eğer Pin girme sırasında 3 defadan fazla hata yaparsanız o zaman telefon kilitlenir ve kullanılamaz duruma gelir.  Ayrıca Sim kilidi devrede olan bir telefonda Pin girilmeden SIM aktif olmaz böylelikle gelen ve giden çağrılara kapalı olur.

Sim kilidi telefonunuz çalındığında telefonunuzun kullanılmasına engel olur. Böylelikle telefofunuz başkasının eline geçse de kullanılamaz, sizin adınıza arama yapılamaz. Sim kilidi telefon için önemli bir güvenlik özelliğidir.

Xiaomi Mi 5 PIN açma:

Xiaomi Mi 5 PIN kodu aktif etmek için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Telefonunuzda Ayarlar simgesine dokunun.
  2. Daha sonra Sistem & Cihaz altındaki Ek ayarlar seçeneğine dokunun.
  3. Ek ayarlar menüsünde Gizlilik seçeneğine dokunun.
  4. Gizlilik altındaki Sim Kilidi bölümünden Sim kilidi ayarla seçeneğine dokunun.
  5. Sim kartı kilitle (Telefonu kullanmak için Pin iste) seçeneğini Açık duruma getirin. Sizden bu işlemler sırasında mevcut PIN kodunuzun girilmesi istenecektir.

Telefonunuz artık her açıldığında sizden Pin kodu isteyecek. Böylelikle telefonunuz başkasının eline geçerse, pin girmeden arama yapamayacak. Elbette pin sorulma işleminin sadece başlangıçta yani telefonun açılışında olduğunu unutmayın. Pin sadece telefon ilk açıldığında sorulur. Normal şifre gibi değildir. Normal şifre telefon her uykuya geçtiğinde sorulur ve tam güvenlik sağlar.