You have exceeded five login attempts. Please try again

acemiadam (220) 5 yıl önce sordu

Adsl modeme erişmek istediğimde ADSL modem giriş ekranında You have exceeded five login attempts. Please try again yazıyor ve modeme giriş yapamıyorum. Sorun ne olabilir? Kullanıcı adı ve şifre alanı gri renkte bir şey yazılamıyor.

darkcrak 5 yıl önce

Ekran görüntüsü koyar mısın lütfen?

Toplam 2 cevap


alattin (16999) 5 yıl önce cevapladı

Aldığın mesajın anlamı, modemine 5 defa başarısız giriş denemesi yapılmış. Bunu sen yapmamışsın. Birileri kullanıcı adı ve parola ile modemine girmeye çalışmış

Eğer ADSL Modemin dışardan erişime açıksa başkaları modemine girmeye çalışmış demektir. Bu tür saldırılar otomatize edilmiş araçlarla belirli ip aralıklarına yapılır. Yani doğrudan sana yapılmış bir saldırı değildir yüksek ihtimalle.  Modemini dışardan erişime kapatman gerekir. Marka model verirsen nasıl yapılır yardımcı olmaya çalışırız.

hakan (15424) 5 yıl önce cevapladı

Bazı saldırı programları ile belirtilen IP aralıkları otomatik taranır. Örneğin şöyle denir 200.200.200.1  ile 200.200.200.254 aralığını tara ve açık portları bul, veya daha özelleştirilmiş haliyle modem  arayüzüne erişmek için 80. portu açık olan bilgisayarları tara.

Siber korsanlar veya hacker olma özentisine sahip kişiler bu tür girişimlerde bulunur. Amaç saldırıya uygun olan bilgisayar ve modemleri bulmaktır. Eğer yakın çevrenden değilse birileri modemini bulmuş ve giriş denemişler demektir. Bu tür saldırılar çokça görülür. Çözüm olarak modemini dış erişime kapatabilirsin.