YouTube davacı tarafından para kazanılıyor uyarısı geldi

wolujud (1) 5 yıl önce sordu

Youtube videom hakkında uyarı geldi. Baktım telif hakkı yemişim, ama orada ''Bu kişi videonun yayınlanmasına izin veriyor, fakat davacı tarafından para kazanılıyor.'' diyor. Ben şimdi o videoyu silmesem Youtube'da onu herkes görüp, izleyebilir mi? Videodan gelecek parayı istemiyorum, kanal sahibine de helali hoş olsun, fakat o video silinir mi? Ben video silinmesin istiyorum, adama gidecek para umurumda değil, dediğim gibi onun hakkı, zaten para kazanma da aktif değil. Tam telif atıp, hesabımı kapattırabilir mi?

Toplam 1 cevap


omercik (9418) 5 yıl önce cevapladı

Eğer davacı denilen kişi videona telif atmazsa videon silinmez. Atarsa silinir.

wolujud 5 yıl önce

Ama atmazsa, video izlenirse o para kazanacak..

omercik 5 yıl önce

youtube'un sana gönderdiği bildirime göre öyle evet

wolujud 5 yıl önce

Aklı varsa telif atmaz zaten :D Çünkü ben video izlensin diye yükledim, bu arada siyaset, haber videoları yüklerim.

omercik 5 yıl önce

Belli olmaz her insan videoyu para kazanmak için yüklemiyor. Dikkatli ol elinden geldiğince

wolujud 5 yıl önce

Şey şimdi telif ihtarı yollamış, fakat video kısıtlanmamış, sadece para kazanma ona aitmiş. Videoyu sileyim mi, tam telif atıp, kanalı kapattırır mı?

omercik 5 yıl önce

Yolladığı ihtarda ne diyor tam olarak? @wolujud

wolujud 5 yıl önce

İhtar dediğim; içerik sayfamda gördüm. Uyarı vardı, girdim baktım şirket adı, eşleşen süre yazmış, davacı tarafından para kazanılıyor, video kısıtlama yok diyor. Tamam hak onun, para kazanma zaten aktif değil. Fakat 4 video aynı şekilde gelmiş.. Bu adam bir kaç ay sonra o 4 videoyu kaldırtır mı? Hadi tamam kaldırtsın da, telif hakkından 2 ihtarım zaten var, Aralık sonuna kadar 3. ihtarı alırsam hesaba ne olur?

omercik 5 yıl önce

Art arda böyle sürekli telif hakkı sebebiyle ihtar alırsan YouTube kanalın kapanmaya kadar gider ucu. Telif hakkı ihtarı aldığın diğer durumları bilmiyorum ben şu an için konuşuyorum. Şu durumda videoların kaldırılmaz. Videoların asıl sahibi telif hakkında bulunmadığı sürece videoların kaldırılmaz. Ben de müneccim olmadığıma göre telif hakkında bulunur mu bulunmaz mı bunu bilemeyeceğim maalesef :) @wolujud