Youtubede yaptığım yorumlar görünmüyor

kullanici517272 (1) 3 yıl önce sordu

Yorum yapıyorum ama bazı kanallarda görünmüyor. Başka Youtube hesabı ile de kontrol ettim. Yorumların o kanalda görünmüyor. Sorun ne olabilir?

Toplam 1 cevap


murat (12492) 3 yıl önce cevapladı

Youtube'da yaptığım yorumlar bir kanalda görünmüyorsa bunun bir kaç farklı sebebi olabilir:

  • Yaptığın yorum spam yani istenmeyen yorum olarak işaretlenmiş ve kanal sahibinin onayını bekliyor olabilir.
  • Yapılan her yorum önce kanal yöneticisinin onayından geçiyor olabilir.
  • Kanalda bazı kelimeler spam olarak belirlenmiştir. Mesela kanal yöneticisi "amk" lafını spam liste eklediyse sen bir yorumda "amk" yazarkan o yorum görünmez.
  • Yine Kanal sahibi bu kullanıcıyı kanalda gizle yaptıysa yorumların görünmez.

Tüm bunlar söz konusu değilse o zaman yorumun henüz tüm sunucularsa güncellenmemiş demektir. Youtube binlerce sunucuya sahiptir. Bir yorum yazdığında yapılan bu yorumun tüm sunucularda görünmesi bazen zaman alabilir. Buna senkronizasyon deniyor.  Yorum sende görünmeyebilir ama başkaları o yorumu görüyordur. Daha sonra sende de yorum görünür olacaktır.

"Başka hesapla girip kontrol ettiğimde görünmüyor" durumu da olabilir. Daha sonra görünecektir. Bazen yorumu silmek ve yeniden yorum yazmak yorumun daha hızlı görünür olmasını sağlayabiliyor.

Eğer telefondan Youtube yorumu yazıyorsan, o zaman uygulamanın önbellek verilerini temizlemelisin. Android telefonda Ayarlar > Uygulamalar > Youtube > Depolama ve Önbellek bölümünden ön bellek verilerini temizle seçeneğine dokun

Bunlar dışında Youtube bazen teknik sorunlar yaşar ve o zaman yorumlar görünmez. Beklemeli ve daha sonra tekrar kontrol etmelisin.