...

Uzmanım Blog

duyurular, yenilikler, haberler, güncellemeler

08 Eylül 2016 uzmanim.net kural ihlali yapan kullanıcılar ve yaptırımlar

... alattin // 7 yıl önce yazdı

Maalesef bazı kullanıcılarımız kural ihlali yaparek güvenilirlik arttırma yöntemine gidiyorlar. Bu tür hareketler uzmanim.net'te kabul edilemez ve cezai yaptırımlar söz konusu.

Uzun süredir bazı kullanıcılarmızdan kural ihlalleri ile ilgili mesajlar alıyorduk. Bir süredir de bazı kullanıcılar kara listedeydi. Bu kullanıcılar üzerinde yaptığımız incelemede bazı kullanıcıların güvenilirliği düşürüldü.

uzmanim.net'te yeni olan doslarımızın heyecanını anlıyoruz. Fakat bu arkadaşların kural ihlali yapmasına göz yumamayız. Öncelikle uzmanim.net'e her gün yeni özellikler ekliyoruz ve eklemeye devam edeceğiz.  Biz uzmanim.net'i bir kişinin değil bir topluluğun yani "uzmanim.net ekibinin" yönetmesini istiyoruz. Hak eden tüm kullanıcıların uzmanim.net yönetiminde söz sahibi olmasını istiyoruz. Seçilmiş kişilerin değil hak eden kişilerin yönetmesini istiyoruz. Buradaki temel değerimiz de Güvenilirlik. Güvenilirkik kişinin uzmanlık seviyesini gösterdiği gibi Ayrıcalıklar da kazanmasını sağlayan ve uzmanim.net yönetiminde sizi söz sahibi yapan bir özellik. Bu yüzden bu değer bizim kırmızı çizgimiz ve bunu üzerinden yapılacak kural ihlalleri çok sert cezalar uygulanır

Hakkından bölümünden bir alıntı:.

Yukarı ve aşağı oylamayı hangi durumlarda kullanmalıyım?

Öncelikle belirtmeliyim uzmanim.net bir "Topluluk" sitesidir ve uzmanim.net'i topluluk yönetir.

Her uzmanim.net kullanıcısı gerekli Ayrıcalıkları kazandıkları takdirde uzmanim.net yönetimine ortak olurlar.

Moderatörler seçilmezler, kullanıcılar gerekli güvenilirliğe ulaştıklarında otomatik olarak moderatör ayrıcalıklarına sahip olurlar.

Bu sebepten güvenilirlik uzmanim.net için çok önemli bir kavramdır. Güvenilirlikler genel olarak Yukarı ve Aşağı oylamalar ile kazanılır, kaybedilir.

Yukarı ve aşağı oylama sadece gerektiğinde kullanılmalıdır.

Karşılıklı güvenilirlik kazanmak için yapılan ve hiç kimseye faydası olmayan cevaplara yukarı oylama yapmak kural ihlalidir ve kural ihlali cezası uygulanır.

Yine aynı şekilde kişinin güvenilirliğini azaltmak için yapılan sistemli aşağı oylamalar uzmanim.net kural ihlali oluşturur.

Kural ihlali yapan kullanıcılar Moderatör Araçları ayrıcalığına sahip kullanıcılar tarafından cezalandırılacaktır.

Yukarı oylama:Bir gönderi (soru veya cevap) gerçekten faydalı, özenli yazılmış, düzgün Türkçe kullanılarak paylaşılmış ise yukarı oylanmalıdır.

Aşağı oylama:Bir gönderi(soru veya cevap) gereksiz bilgiler içeriyor, yeterli özenli yazılmamış, düzgün Türçe kullanılmamış, soru veya cevap ile alakasız, fayda çözüm için fayda sağlamakla alakası yoksa aşağı oylanmalıdır.

 

Bu doğrultuda incelemer sonucunda moderatör hesaplar tarafından şu hesaplara aşağıdaki cezalar uygulanmıştır:

Yukarıdaki hesaplar çoklu hesap, karşılıklı yukarı oylama gibi işlemlerden dolayı ceza almışlardır.

Yukarıdaki hesapların yaptığı işleme bir örnek:

http://uzmanim.net/soru/varsayilan-program-ayarla-sayfasini-yuklerken-bir-sorun-olustu-hata-kodu-80004005/56250#a56250

Bu ve buna benzer cevaplara Yukarı oy kullanmak bunu sistematik şekilde yaparak karşılıklı hesapların güvenilirliğini yükseltmek kural ihlalidir. Bu yaptırımlar hiç bir koşulda  geri alınmaz ve kullanıcıların itiraz hakkı yoktur.

Yeni ve mevcut üyelerimizin yukarıda yazılanları dikkate alarak işlem yapmalarını önemli rica ediyorum.  Amacımız kaliteli, güvenilir bir topluluk oluşturmak ve bilgi paylaşmak olmalı.  Kaliteli içerikler Moderatör araçları artık aktif olduğu için Bonus güvenilirlikle ödüllendirilebilir.  Modetatör araçları ile ilgili detaylı bir yazı daha sonra paylaşacağım.

Tüm uzmanim.net ekibindeki dostlara duyurulur.