0x800CCC0D sunucu bulunamıyor

0

Outlook programına bir email kurmak istiyorum.  Daha doğrusu maili kurdum. Mail göndermek istediğimde Gelen kutusu üstbilgileri eşitleniyor görevi bir hata bildirdi : 0x800CCC0D sunucu bulunamıyor diye hata veriyor. Email gönderemiyorum.  

0x800CCC0D sunucu bulunamıyor hatasının çözümü nedir?

alivecan alivecan (337)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Outlook Sunucu bulunamadı. (Hesap:hesap adı, POP sunucusu:'posta', Hata Numarası: 0x800ccc0d) hatası aslında pek çok bilgi veriyor: Sunucu bulunamadı

    Sunucu bulunamadı demek bilgisayarın Mail göndermek veya almak için kullandığın sunucuya erişemedi demektir.  Mail gönderirken ve alırken mail sunuculardan faydalanırız. Mail ayarlarında giden ve gelen posta sunucusu olarak girmiş olduğun değerler olacak. Örneğin smtp.gmail.com veya pop.gmail.com gibi.

    Bu hata çok genel bir hata ben olası tüm sebeplerini yazacağım. sen sırası ile kontrol et:

    Outlook 0x800ccc0d hatası alınıyorsa yapılacaklar

    1. Internet bağlantını kontrol et. Bilgisayarın internete bağlı mı? Öncelikle bunu kontrol et. Gecici bir sorun yaşıyor olabilirsin.
    2. Mail ayarlarını kontrol et. Gelen ve Giden Posta sunucularında doğru mail sunucu adreslerimi yazılmış. Ben bile ayarlarken (günde 10 defa yaptığım oluyor bazen) sunucu ayarlarında yazım hatası yapabiliyorum.  örneğin smtp.gmail.com yazacağıma smtpgmail.com yaziyorum ya da farklı bir yazım hatası yapıyorum.
    3. Eğer şirket içinde Outlook kullanıyorsan mutlaka bilgi işleme durumu bir sor. Şirketlerde Firewall yani güvenlik duvarı kullanılabiliyor. Bu durumda mesela sadece belirli portlara izin verilir.  Eğer Firewall üzerinden bir engelleme varsa bu hatayı alabilirsin.
    4. Bir Güvenlik duvarı ya da Internet security programı kullanıyorsan devreden çıkart ve öyle dene. güvenlik yazılımları bazen Outlook programını engelleyebiliyorlar ve 0x800ccc0d  hatası alabiliyorsun.  Eğer devreden çıkarttığında çalışıyorsa o zaman kullandığın programdan outlook'a izin vermelisin.
    5. Mail sunucunda sorun olabilir.  Outlook'a kurduğun mail sunucusu pop.uzmanim.net gibi özel bir alan adına sahipse alan adına erişimde sorun olabilir. Komut isteminden ping pop.uzmanim.net yazarak gerçekten sunucuya erişebiliyor musun kontrol et. Elbette pop.uzmanim.net adresine değil sen SMTP ve POP olarak hangi sunucuları girdiysen onlara ping atmayı dene.

    0x800ccc0d hatasında sorun Outlook'un senin mail ayarlarında yazdığın sunuculara erişemiyor olmasıdır. Çözüm için yukarıda yazdığım adımları kontrol et. Bir de soru sorarken hangi işletim sistemi ve hangi sürüm Outlook kullanıyorsun gib bilgileri eklersen daha fazla yardımcı olabiliriz.

     

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol