10 senelik bilgisayarı nasıl canlandırabilirim?

0

10 senelik bir masa ustu bilgisayarim var kullanmiyordum calisiyormu diye denedim calisti ama goruntu alamamadim onboard vga girisinde sorun olabilir..

 

Anakart sistemim P4M900-M7 SE marka 

Bilmiyorum nasil olur ama 4 GB ddr2 ram 800 mhz alsam kaldirirmi ? Yada 8gb ddr2 800 veya 667 mhz ?

 

Ve nasil bir ekran karti alsam isimi gorur ?

 

Photoshop

Sony vegas pro

Sunu yeni cikan CallofDuty mobile emulator oyunlarini kaldirsin

Islemlerde bana sıkıntı cikartmasin yeter

 

Islemcim intel p4 2.10 yada 2.20 ghz olmasi lazim

Uzun bir zaman teknolijiden uzak.kaldigim icin ne nasil olur unuttum DARBOGAZ olurmu bilemem ama bana onerileriniz sistem ivin F/P en ust duzey olarak destek olursaniz sevinirim dostlar..

 

Simdiden teşekkürler..

 

sertuq sertuq (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 5 Cevap


    0

    Darbogaz en son düşünmen gereken şey..  Oraya gelene kadar önünde çok şey var. P4M900-M7 SE anakart en fazla 4GB RAM destekler. Biostar web sitesinde ayrıc şöyle diyor "Çipset kısıtlamasından dolayı 4GB ram taksanız dahi daha az görünecektir"

    Dostum gerçekten ölüyü diriltmeye çalışıyorsun ama PC dünyası böyle bir dünya değil.  Açılır. Windows XP kurarsın en fazla.  Ama emülatör filan hele oyun oynim diye hiç düşünme. Mümkün değil.

    hakan hakan (15409)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Dostum GTX 1660 Ti ile bile emulator'de sorun yaşıyorum. Render işlemi için Sistemin aşırı eski, bu sistemde render almak ölüm döşeğinde kalmak gibi. Anakartın Maksimum 4 GB DDR2 RAM Destekliyor, 8 GB RAM Alamazsın. Ekran kartı alsan işlemci ekran kartına yetişemeyecek ( Yani darboğaz ) RAM'den dolayı takılmalar olacak, Sistemin eski olduğu için güncelleştirmeleri bulman zorlaşacak falan filan. Sana önerim bu sistemi sat. Buna yapacağın masrafla ikinci el sistem toplanılabilir. Sisteminin edeceği fiyat Maximum 350 TL.

      infinity infinity (402)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        Ram ve ekran kartına masraf yapmadan yeni bir bilgisayar almanı öneririm illa ki Bu anakartın üzerinden gitmek istiyorsan pek bir performans bekleyemessin yani emulator vs. çalıştıramassın vegas pro zaten hiç açılmayabilir ddr2 ramlar ddr3 ile kıyaslanamaz bile ddr2 ram ilede istersen 64 gb olsun iş görmez

        umuttt umuttt (207)
        4 yıl önce cevaplandı

          0

          Keşke dediğin gibi bir şey mümkün olsa iki sihirli dokunuşla canlandırsak PC'ni. 6 sene önce alınmış i5 işlemcili laptop var. O bile Windows 10 da sürünüyor. Bir de SSD diski filan var ama cidden Photoshop, Sony vegas pro filan demişsin ama bunları o Pc de çalıştırman mümkün değil. Beki çok eski sürümlerini bulur ve Windows XP üzerinde çalıştırabilirsin. Ama bir yükseltme işlemine girmeni hiç tavsiye etmem. Yaptığın masrafa yazık olur.

          alattin alattin (16984)
          4 yıl önce cevaplandı

            0

            Bilgi icin tavsiyeleriniz tesekkur ederim dostlar pc yi satip yeni birtane almak akillica olacak gibi

             

            Peki bu ATX vr MINI ATX  boyutmu demektir

            sertuq sertuq (1)
            4 yıl önce cevaplandı

            • Mini Atx kasalar ve anakartlar bulunuyor aynı şekilde anakartlarda. Anakartın boyutu ve kasanın boyutu demek Kasa alırken anakartın ne tip olduğuna bakılmalı mini Atx'mi, Micro Atx'mi diye. infinity 4 yıl önce
            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol