10GB Fırsatı - Twitter hesabına gir anında 10 GB internet kazan

0

Instagram'da dolaşırken şöyle bir reklam gördüm: 10GB Fırsatı twitter hesabına gir anında 10gb internet kazan

10 gb fırsatı

Bu doğru mu? Twitter hesabıma girerek 10GB internet kazanabilecek miyim?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "Twitter hesabına gir anında 10 GB internet kazan" reklamının doğruluk payı var mı?

    Instagram'da karşınıza çıkan bu reklam, direkt parola çalmaya yönelik bir phishing saldırısıdır. Twitter hesabınıza girerek 10 GB internet veya başka bir hediye kazanamazsınız. Saldırganlar bu tür oyunlarla daha çok internet aleminin "bir şeylerin farkında olmayan" kısmını hedefliyorlar.

    Bahsi geçen 10 gb fırsatı reklamına tıkladığımızda 10gbhediyesi.com/yenilik/ diye bir siteye yönlendiriyor. Bu site, orijinal Twitter giriş sayfasıyla birebir aynı. Bu sizi yanıltmasın. Birbirinin aynısı olan web sayfalarını yapmak son derece kolaydır. Siz sanki Twitter hesabınıza girecekmiş gibi zannedersiniz ama aslında öyle değildir. O sayfada girdiğiniz bilgiler doğrudan kötü niyetli kişilerin eline geçecek, siz bunun farkında bile olmayacaksınız.

    Burada saldırgan Twitter'ın giriş sayfasıyla aynı bir site yapmış ve bu sayede kullanıcıları "twitter hesabına gir anında 10 gb kazan" reklamına inandırmayı hedeflemiş.

    Kesinlikle 10 gb fırsatı - twitter hesabına gir anında 10 gb kazan reklamına tıklamamalısınız.Twitter hesabınıza girdiniz diye kimse size babasının hayrına 10 gb internet hediye vermeyecek. O sayfada girdiğiniz bilgiler doğrudan kötü niyetli kişilerin eline geçecektir.

    "Twitter hesabına gir anında 10 GB internet kazan" reklamına tıkladım, ne olur?

    Sadece tıkladıysanız bir şey olmaz. Ama tıklayıp Twitter bilgilerinizile giriş yaptıysanız hesabınız tehlikede demektir. Yapabiliyorsanız derhal şifrenizi değiştirin.

    Phishing saldırıları çok tehlikelidir. Saldırgan sizi ağına düşürebilmek için türlü oyunlar oynar. Daha detaylı bilgiyi Phishing nedir? linkine tıklayarak alabilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol