10gbhediyesi.com güvenilir mi?

0

Instagram'da "twitter hesabına gir anında 10gb internet kazan" diye bir reklam gördüm, ne olduğuna bakmak için tıkladım. Beni 10gbhediyesi.com diye bir siteye yönlendirdi ve Twitter hesabımla giriş yapmamı istedi. Site https kullanıyor, google chrome "güvenli değil" uyarısı da vermedi.

Bu 10gbhediyesi.com adlı site güvenilir midir? Twitter hesabımla giriş yapmalı mıyım?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    10gbhediyesi.com sitesi nedir? İnsanların karşısına neden çıkıyor?

    10gbhediyesi.com adlı bu site kesinlikle güvenilir değil. Siteye girip oradaki giriş butonuna tıkladığınızda 10gbhediyesi.com/yenilik diye bir yere yönlendiriyor ki asıl olay burada başlıyor.

    10gbhediyesi.com/yenilik sitesine baktığımızda normal bildiğimiz Twitter giriş sayfasına benziyor. Hatta benziyor kelimesi yetersiz kalır, birebir aynı. Öncelikle bu sizi kesinlikle yanıltmasın. Bir sitenin giriş sayfasını veya herhangi bir sayfasının aynısını yapmak işini bilen için oldukça kolaydır. Sen Twitter bile olsan ben işimi bildiğim takdirde senin aynını yaparım.

    10gbhediyesi.com virüs mü, zararlı bir site mi?

    Evet zararlı bir site. Sitedeki giriş butonuna tıkladığınızda Twitter hesabınızla giriş yapmanızı istiyor. Hadi buraya kadar tamam, kendi halinde işini yapan sıradan bir takipçi hilesi sitesi olarak düşünebiliriz belki. Ama yine kurtarmıyor. Sitenin alan adı, hiçbir yerde takipçi hilesi olduğunu belirtmemeleri, giriş sayfasının orijinal Twitter ile birebir aynı olması gibi etkenlerden anlıyoruz ki bu sitede anormallikler bariz var.

    Ayrıca 10gbhediyesi.com sitesi Instagram'da son zamanlarda dolaşan "10GB Fırsatı - Twitter hesabına gir anında 10 GB internet kazan" reklamında karşımıza çıkıyor. Sırf böyle aldatıcı bir reklamda yer alması bile zararlı olduğunu anlamamıza yeter, artar bile.

    Sonuç itibariyle, 10gbhediyesi.com ve onun eki olan 10gbhediyesi.com/yenilik sitesinde Twitter hesabınızla giriş yaptığınızda hesap bilgileriniz kötü niyetli kişilerin eline geçecek. Adında bahsettiği gibi 10GB internet hediyesi falan yok, yani böyle bir beklentiye kapılmayın. Twitter hesabınıza sırf giriş yaptınız diye kimse size babasının hayrına 10GB internet hediye etmez emin olabilirsiniz.

    10gbhediyesi.com sitesine girdim. Zararı olur mu?

    Sadece siteye tıklamanızın hiçbir zararı olmaz, eğer sadece tıklamakla yetindiyseniz. Yok "kullanıcı adı ve şifremi yazdım giriş yaptım" diyorsanız o zaman Twitter hesabınız tehlikededir. Yapabiliyorsanız derhal şifrenizi değiştirin.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • @farurhenho siteye girdim twitter yerini salladım güvenli olmayan fake scriptli site açıldı ordan fake Twitter hesabına bile giremedim çunku yanlıs sifre diyor bilgiler diğer tarafa ulaşıyor değil mi :)) ozgurlol 5 yıl önce
    • Evet aynen öyle @ozgurlol omercik 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol