11 cihaza internet vermek için kaç mbps idealdir?

0

Ben bilgisayardan bağlanıyorum. Ayrıca bizim evde 3 telefon, 1 tablet bağlanıyor. Ek olarak ise kardeşim kablosuz olarak laptopundan bağlanıyor. Alt komşumuz ise bilgisayarına modemden kablo çekti. Diğer alt komşumuz ise 3 telefon, 1 tablet ile bağlanıyor.

D-Smart 2018'de sözleşme bitecek. Paketimiz ise 16 Mbps'ye kadar sınırsız 50 GB AKK'li. Ayın 6 ve 7'sinde AKK doluyor. Diğer ay sonuna kadar 5 Mbps hız alabiliyorum. AKK dolmadan ise 14-15 Mbps hızları gördüm.

Ben %80 YouTube'da video izlerim 480P kalitesinde. Online oyun oynamam. Forum, web sitelerinde takılırım.

İnternete bağlanan cihazları başta size yazdım. Bize en uygun hız ve paket ne olacaktır?

geyita geyita (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    MaşAllah senin internetin de ne çok müşterisi varmış :) Altyapın maksimum kaç mbps destekliyor önce bunu öğrenmen lazım. Altyapının desteklediği maksimum hızdan fazlasını alabilmen mümkün değil.

    Şöyle bir tavsiyede bulunabilirim: Bir miktar daha verip AKK'yi arttırabilirsiniz. Bu anlattığına göre en az 100 GB AKK lazım. Komşularınla ortak olup yüksek bir AKK paketine geçebilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Sormayın. Herkes sömürüyor. :D geyita 6 yıl önce

    0

    Senin problemin hızın yavaş olmasından çok kotanın kullanım hakkının yetersiz olması gibi görülüyor. Bunun için önce kota artırımını düşünmeli yeni paketinde bunu esas almalısın (Bir sene kadar sonra, 2018 sonunda AKN tamamen kalkacak, bunu biliyorsun herhalde). Hız konusuna gelince bu @farurhenho'nunda belirttiği gibi bir alt yapı meselesidir. İnternet servis sağlayıcılarının web sitelerinden ve müşteri hizmetlerinden bulunduğun bölge ile alakalı alt yapı bilgilerini öğrenebilirsin ve eğer müsait alt yapısı varsa fibernet bağlantı tercihinde bulunursun (Bu halde mevcut ADSL modemi kullanamayacak, yeni bir modem temin etmen gerekecektir. Fiber bağlantı sağlayan modemler VDSL modemlerdir). Fibernet bağlantılarında sağlanan en az download hızı ve en düşük hız tarifesi 24 megabit olur ve alt yapı müsait olursa bu 125 megabit hıza kadar çıkar. Elbette ne kadar ekmek, o kadar köfte :)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Artık Youtubede full hd izlemek İstiyorum. :D geyita 6 yıl önce
    • Tamam işte ben yazdım. Birincisi müsait alt yapı, ikincisi ne kadar ekmek o kadar köfte :) @geyita temmuz 6 yıl önce
    • Alt yapı 16 Mbps galiba geyita 6 yıl önce
    • Diğer servis sağlayıcılarıda var, onlarıda araştırmalı onlarada sormalısın. Mesela binada kablo tv tesisatı varsa uydu net/kablo net olabilir. Eğer kablo tv yoksa Superonline vs araştır sor @geyita temmuz 6 yıl önce
    • şu d-smart bitse de kurtulsak 50 GB AKK hemen doluyor :D geyita 6 yıl önce
    • D-Smart sözleşmeni başka bir tarifeden yenileyebilirsin. Mevcut tarife altı olmamak kaydı ile bu yapılabiliyor. Mesela üst kotalı bir tarifeye geçebilirsin. Eğer sözleşmenin bitmesine daha çok zaman varsa bu yola gitmekte fayda olabilir. İnternet servis sağlayıcının müşteri hizmetleriyle bir görüş istersen @geyita temmuz 6 yıl önce
    • D-smarttan bıktık yüksek paket için ek para zaten 75 TL veriyoruz ama kanallarda içinde. geyita 6 yıl önce

    0

    Türknet'e geç sende kurtul onlarda kurtulsun. Türknet'de AKK kaldırıldı. Kota bitecek derdin olmaz ve kullananlardan duyduğum kadarıyla hızından ve hizmetinden herkes memnun...

    pinhan pinhan (142)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Eyvallah. geyita 6 yıl önce

    0

    Sizin en az 16 mbit seviyesinde bir internete ihtiyacınız var bana kalırsa. YouTube üzerinden bir full hd video izlemek yaklaşık olarak 5 mbit tüketiyor. Bu bakımdan birkaç kişinin aynı anda izleme durumu, dikkate alınırsa 16 mbit internet sizin için ideal durumda.

    Şuanda 16 Mbit ADSL internet alıyorsunuz sanırım. ADSL tarafında 16 mbit kota aşımı sonrasında hızınız 5 mbite düşüyor. Bu hız size yetmeyecektir. Bu durumda AKK kotanızı 200 GB gibi seviyelere çıkartmak veya daha fazla para vererek 16 Mbit sınırsız internet almak durumundasınız.

    Eğer bölgenizde VDSL altyapısı varsa hızınızı 100 mbitlere kadar çıkartırsınız. VDSL mevcutsa size 35 Mbit internet alarak AKK sonrasında da 16 mbit hıza düşeren bir paket öneririm. Bu şekilde minimum 16 mbit internet kullanmış olursunuz.

    Ya da sorunu kökten çözmek için Turknet e geçebilirsiniz. Turknetin tarifelerinde AKK yok ve aldığınızın hızı sürekli olarak alabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

    • TürkNet alabileceğim sınır ile AKK yok değil mi? Yani bölgem 16 ise 16 hızı verir geyita 6 yıl önce
    • Evet @geyita Turknet alabileceğiniz hızı veriyor ADSL tarafında. Ama siz yine de arayıp emin olmak için sorabilirsiniz. ismailsarp 6 yıl önce
    • Tamam modem tavsiyesi olarak peki? geyita 6 yıl önce
    • Varolan modemi kullanım şimdilik modem kaynaklı sorun olursa yenisine bakabirsiniz @geyita ismailsarp 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol