2 Ekran Kartım Var Oyunlarda 2. olanı nasıl kullanacağım?

0

Merhaba,

 

Bilgisayarımda 2 adet ekran kartım var.Birisi Intel HD Graphics 4000 Diğeri AMD Radeon HD Graphics 8500M.

Bazı oyunlarda FPS düşmesi (Kasma) problemi oluyor.Büyük ihtimal Intel ekran kartı devrede ve Çok zorlanınca AMD devreye giriyormuş.Ben Varsayılan olarak önceliği AMD ye vermek istiyorum.Yani tüm programlar onu kullansın eğer AMD zorlanırsa Intel devreye girsin(Yada hiç girmesin.Farketmez).

İnternetten bulduğum çözümler şunlar ;

1-) Aygıt Yöneticisinden Intel 'i devre dışı bırak. (Aero Devre dışı kalıyor daha beter oluyor)

2-) Masaüstünde Sağ Tıkla > Özellikler > Grafik Özellikleri. Burdan AMD yi Seç (Böyle bişeyi bulamadım).

3-) İstediğin Oyun,Program vs. exesine sağ tıkla Grafik Kartı Seçme kısmından istediğini seç (Bende böyle bir özellik yok)

 

İşletim sistemim normalde Win8.1 x64 ama yavaş olduğu için ben Win7 Ultimate x64 kurdum.

 

 

seobilgini seobilgini (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Catalyst Control Center indirip onunla dener misiniz? program tercihleride ekran kartına göre yapılabiliyor.

    hikmety hikmety (50)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Hocam ben yanlis biliyormusum.Catalyst Control Center var bende.Grafik Özelliklerine girdim.Oradan grafik ayari bolumunde performans ve en iyi goruntu diye secenekler vardi ordan performans a ayarladim. Intelin paneline girdim ayarlayacak bisey bulamadim.

      Şimdi Varsayilan olarak AMD yi nasil gosterecegim.Yani Once AMD yi kullanacak AMD ye fazla yuk binerse Intel devreye girecek.Ustteki dedigim gibi yaptim şimdi istedigim olmusmudur.

      Birde kontrol panelinde uygulamalara gore 'Guc tasarrufu - En iyi Performans' gibi secenekleri olan bi olay var burdan istedigim oyunun exe sine En iyi Performans yapsam değisim olur mu?

      seobilgini seobilgini (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        Normal kullanımda bu işlemler otomatik olarak yapılmaktadır. Fakat AMD yetersiz kalınca Intel'in devreye girmesi mümkün değildir. Çünkü en basit şekilde söylemek gerekirse AMD ekran kartı Intel tümleşik ekran kartından daha güçlüdür. Ayrıca bunların güçlerini birleştirmesi de mümkün değildir.

        Bu dediğin işlemin tam tersi güçlü programları veya oyunları çalıştırmaya çalıştığında otomatik olarak gerçekleşir. Fakat bu işlemi senin de yaptığın gibi manuel olarak da ayarlayabilirsin. AMD Catalyst Control Center programında Güç seçeneği altından bir uygulama için "Güç Tasarrufu" seçeneğini seçtiğinde o uygulamada Intel Graphics yani işlemcinin tümleşik grafik birimi, "En İyi Performans" seçeneğini seçtiğinde ise o uygulama çalıştırıldığında AMD ekran kartı devreye girecektir.

        utkubayat utkubayat (885)
        8 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol