2 farklı modemi (iki farklı ağ) ortak klasörü birbirlerine nasıl gösterebilirim?

0

Sistem odasında şirketin 3 tane farklı modem ile bağlantı sağlanmış 3 tane farklı internet hattı var.

Bunlar "Santral, Kamera ve Personel interneti" 

Sorum şu:

Personel modeminde olan ortak klasörü kamera modemine bağlı olan bir bilgisayarda nasıl gösterebilirim. Böyle bir problem ile daha önce karşılaşılmıştır muhakakkak nasıl çözerim. Amacım Kamera modemine bağlı olan 3 adet bilgisayarı personel modemine bağlı olan ortak klasöre dahil etmek.

Hatlar-modemler ayrı nasıl yapılabilir?

pinhan pinhan (142)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    3 farklı modem 3 farklı ağ demek. Yani dosya paylaşımı için Klasör paylaşımı doğru bir yöntem değil. Klasör paylaşımı aynı ağda bulunan bilgisayarlar içindir / olması gerekir. Teknik olarak yapılabilir ama sağlıklı olmaz ve sürekli sorun çıkarır.

    Dosya paylaşımı için düşünüyorsan FTP gibi bir yöntemi tercih etmelisin. İlla böyle yapacağım dersen VPN kurmalısın. 

    VPN sadece yasaklı sitelere giriş için kullanılan bir teknoloji değil. Farklı ağları birleştirmek ve ağını güvenli şekilde genişletmek için de kullanabileceğin bir teknoloji. VPN server kurarak ağlarını birleştirebilirsin. VPN konusunu biraz araştırmanı öneririm. Sadece dosya paylaşacaksan FTP sunucunu araştır. Senin için daha kolay olacaktır.

     

    hakan hakan (15394)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Sistem odasında kasanın birini sadece ortak klasör için ayırmıştım. FTP derken web domain üzerinden sanırım. Onuda düşündüm ancak upload download verileri sıkıntı çıkartabilir. Modemden port açarak birşeyler yapılabiliyor mu bilgim yok. Böyle birşey teknikte VPN ile mümkünse bunu bir deneyeyim ben. pinhan 4 yıl önce
    • @pinhan doğru olan ağları birleştirmek için VPN kurman ama FTP ile daha kolayca halledersin. Ayrıca FTP diğer yöntemlere göre daha hızlı dosya transferi sağlar. hakan 4 yıl önce
    • Teşekkürler pinhan 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol