2 g 3g 4.5 g veri kullanım farkı

0

Telefonda Interneti paylasdigimizda yada telefonda interneti  kullandigimizda mobil verinin 2 g de 3 g de yada 4.5 g de olmasi harcanan verinin degerini değiştirir mi?

mutecessis mutecessis (216)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Harcanan verinin değerinden kasdın ne senin? 2,3 veya 4 (4,5) G'nin bir veri niteliğiyle veya kalitesiyle alakası yokki.. Bunlar hızla alakalı şeyler.. Yani webde daha yavaş veya hızlı sörf, oyunlarda videolarda ağır aksaklık yada akışkanlık ve download hız vaziyetleridir. Kalite artar ama verilerin niteliklerindeki değişmeden değil, hızın sağladığı verimlilik ve konfordan olur bu.

    Ama hız arttığında kullanılan veriler artarmı diye soruyorsan haliyle artar. Daha kısa sürelerde daha fazla sörf yaparsın, daha çözünürlüklü videolar izlersin, internet üzerinde daha çok veri gerektiren ouyunlar oynarsın, daha fazla download yaparsın falan..

    Sorunu anlayabildiysem ve anlatabildiysem eğer, bunlar böyle olur :)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Anladım ek olarak metin 2, cs go,lol ,dota gibi online oyunlardada(yukarıda bahsettiginiz oyunlar sanırim internet sitesinde oynanan ufak oyunlar) mobil veriyi 2g 3g ,yada 4.5 g ye almamda harcanan internet (mb) değerinde değişiklik olur mu? @temmuz mutecessis 6 yıl önce
    • Oyunları fazla bilmiyorum. Belirttiklerimlerim genel şeylerdi ama herhalde 2 G ile online oyunlar oynanamaz (3 G ilede bazıları zor oynanabilir). Bence burada önemli olan oyunların oynanmasında esas olan veri (kota) kullanımı değil internet bağlantısı ve download hızının yeterli olup olmamasıdır @mutecessis temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol