2 hücreli pil(Laptop bataryası)

0

Merhaba iyi aksamlar 2 hücreli pil ömrü tam olarak ne oluyor kendini ne kadar sürede tutabiliyor?

2 hücreli pil'li olan bir bilgisayar ideal midir? yoksa batarya seviyesi düşük müdür?

kimler 2 hücreli pil'li batarya'yı kullanmalı bunun hakkında bilgilendirme yapar mısınız?

researcher researcher (17)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Benim PC Asus K555L yüksek özellikli bir laptop'tır ve bataryası iki hücrelidir. Bu PC'de batarya deşarj süresi normal kullanımda en az 4  saat ve fazlasıdır.

    Bundan önceki Laptop'ım Dell Inspiron 1525'ti ve bunun bataryası üç hücreliydi, bunun şarjı ise en fazla 3 saat dayanabiliyordu.

    Şimdiki laptop'ı almanın üzerinden tam bir sene geçti ve batarya performansında şimdiye kadar çok bir kayıp olmadı.Şimdi düşünüyorumda Dell Inspiron 1525'de ise batarya kullanım ömrü Asus K555L laptop'a göre daha az (Dell Inspiron 1525 bataryası ilk 6 Aydan itibaren bariz bir şekilde güç kaybederdi. Üç-dört kez batarya yenilemiştim ve herseferinde böyle olmuştu).

    Bende Asus laptop'ımı alırken bataryası iki hücreli olduğu için bir tereddüt yaşamıştım. Ama buna hiçte gerek yokmuş ve diğer özellikleri ile genel performansıyla birlikte batarya performansındanda çok memnun memnunum Asus K555L laptop'ımın.

    Demekki bataryanın güç ve şarj dayanıklılığı süresinde hücre sayısından başka kriterler ile başka özelliklerde oluyor. Bunların ne olduğu hususunda belirtebileceğim herhangi birşey olmasada tecrübelerime göre yaptığım karşılaştırmalarda bunu açık olara gördüm; yaşadım.

    Gerisini artık sen kendin düşünür ve kıymetlendirirsin.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Bilgilendirme için teşekkürler researcher 7 yıl önce
    • Birşeydeğil temmuz 7 yıl önce

    0

    Merhabalar . 2  hücreli leptop çok sık rastlamadım . Büyük ihtimal ince netboklar veya ideapadler  içindir . Ben size ufak bir bilgilendirme yapayım siz sorularınızın cevaplarını kendiniz çıkartın . Öncelikle lityum pil nedir ondan başlayalım.

    Lityum iyon pil (Li-ion) bir çeşit yeniden doldurulabilir pil. Çoğunlukla elektronik araçlarda kullanılır. Ağırlıklarına-büyüklüklerine oranla verebildikleri yüksek enerji ile en iyi pil çeşitlerinden biridir ve yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Lityum iyon piller diğer kimyasallarla hazırlanan denklerine oranla sıklıkla çok daha hafiftirler. Bunun sebebi lityum iyon pillerin en üst seviyede doldurulabilme yoğunluklarıdır. Ayrıca  şarjı yarıda kesmek pil için olumsuz bir etki yaratmaz.

    Lityum iyon pillerin en belirgin kusuru kullanım ömürlerinin üretim tarihlerinden itibaren başlamasıdır. Üretildiklerinden sonra şarj edilseler de edilmeseler de ömürleri üretim tarihinden itibaren azalmaya başlamaktadır.

    %100 sarj seviyesindeki ve çoğunlukla 25 °C derece sıcaklıkta bulunan tam dolu tipik bir dizüstü bilgisayar pili, geri dönüşü olmayacak şekilde her yıl kapasitesinin %20 sini kaybeder. Bu kapasite kaybı ürünün üretim tarihinden itibaren başlar ve pil hiç kullanılmasa bile devam eder.

    (Kaynak:Wikipedi)
     

    Aslında hücre konusunu özetlemek gerekirse hücre sayısı arttıkca bataryanızın depoladığı enerji artmaktadır. Daha uzun sürede tükenir. Firmalar bilgisayar boyutlarına göre ,maliyetine göre bataryalarını ayarlamaktadırlar.

    Ek : Benim leptopumun Hücresi 4müş . normal kullanımda 4 saati çıkarıyor. Fakat temmuz hocamın dediği gibi bataryadan bataryaya , bilgisayardan bilgisayara fark ediyor . kendi bilgisayarımı Hepsiburada'da buldum gözatabilirsin.

    Dell Inspiron 3542 
     

    blackheaven blackheaven (728)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Bilgilendirme için çok teşekkürler hocam researcher 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol