2016 Yılllık Ziyaretçi Anketi nedir? Virüs mü? Nasıl temizlenir?

0

2016 Yılllık Ziyaretçi Anketi nedir? Virüs mü?

2016 Yılllık Ziyaretçi Anketi gerçek mi?

2016 Yılllık Ziyaretçi Anketi dolandırıcılığı nedir?

2016 Yılllık Ziyaretçi Anketi nasıl kaldırılır?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Son zamanlarda sıkça karşılaştığımz bir durum var.İnternet üzerinde surf yaparken veya bazı araştırmalar yaparken tıkladığım sitelerde 2016 Yıllık Ziyaretçi Anketi isimli bir sayfa otomatik olarak karşıma çıkıyor.Sayfa üzerinde;

    2016 yıllık ziyaretçi anketimize katılmanız için özel olarak seçildiniz. Chrome hakkında ne düşündüğünüzü söyleyin ve Teşekkürler demek için size HD Streaming Movies kazanma şansı verelim.

    tarzında yazı ile karşılaşıyorum.Bazen size araba, telefon veya ilgi çekici başka nesneleri kazanabileceğiniz de söyleniyor.

    2016 Yılllık Ziyaretçi Anketi gerçek mi? Hediye gönderdiği doğru mu?

     

    Hayır, bu anket gerçek değildir ve dolandırma amacıyla hazırlanmıştır.Bu tarz sayfalara lütfen inanmayın ve itibar etmeyin !

    Dolandırıcılık nasıl işliyor;

    • Sayfa üzerinde size 4 soruluk bir anket gösteriliyor.Anket tabiki çok basit olarak hazırlanmış ve kullanıcılar buna inanarak hızlı bir şekilde anketi dolduruyorlar.
    • Anket doldurulmasının ardından size bir teşekkür mesajı gösteriliyor ve sözde olarak cevaplarınız gönderiliyor yazısı karşınıza çıkıyor.
    • Cevaplar gönderilmesinin ardından yeni bir sayfa ile karşılaşıyorsunuz.Bu sayfada hızlı olmanızı ve size vaadilen cihazı çok uyguna veya bedavaya almak için Buraya Tıklayın şeklinde bir buton beliriyor.Ayrıca üründen stoklarda kalmadığını ve elinizi çabuk tutmanız isteniyor.
    • Kullanıcı Buraya Tıklayın butonuna bastığında karşısına sözde bir doğrulama ekranı çıkıyor.Bu doğrulama ekranında sizden kişisel bilgilerinizle birlikte kredi kartı bilgileriniz isteniyor.Kullanıcı kredi kartı bilgilerini girdiğinde şifreleriniz başkaları tarafından ele geçiriliyor ve bu sayede kredi kartınız üzerinden sizden izinsiz alışveriş yapılmasının önü açılıyor.

     

    2016 Yılllık Ziyaretçi Anketi nasıl kaldırılır?

    Karşılaştığınız 2016 Yıllık Ziyaretçi Anketi sayfası virüs veya zararlı olarak algılanmadığından bu durumu engelleyemebilirsiniz.Dolayısıyla dolandırıcıların tuzağına düşmemek için bu sayfaları gördüğünüzde pas geçmeniz ve inanmamanız gerekiyor.

    Bilgisayarınızın tarayıcısında bilinmeyen bir eklenti, bilgisayarınızda kurulu güvenilir bir antivirüs olması da bu reklamın çıkmasını engellemiyor.Reklam büyük ihtimalle Google Adsense harici reklam yayıncı bazı firmalar tarafından kullanıcıların karşısına çıkarılıyor.Reklam yayıncı şirketlerde kullanıcıları düşünmek yerine ceplerine daha fazla para girmesi için bu reklama izin vermiş olabilirler.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Ben kart şifresi falan vermedim öyle bi seçenek çıkmadı sadece telefon email doğum tarihi falan verdim.Bir sıkıntı çıkar mı? anonimasd 7 yıl önce
    • @anonimasd Doğum tarihinizle ilgili bir sıkıntı çıkmaz, ancak verdiğiniz e-mail adresine ve telefon numarasına reklam mesajları(spam) gelme ihtimali olacaktır. ismailsarp 7 yıl önce
    • Hocam, bunun bi şekilde kurtuluşu yok mudur ? Nerden geldiyse yaptım bi hata. İleriye dönük bi sıkıntı çıkar mı ? (Bilgileri ele geçirme vs.) anonimasd 7 yıl önce
    • hayır bilgileri ele geçirme gibi bir durum söz konusu sizin durumunuzda söz konusu değil içiniz rahat olabilir.E-mail adresinize spam mesajlar gelebilir (ki bu durumda spam klasörüne düşer ve sizi rahatsız etmez), telefonunuza reklam mesajları gelebilir (bu da yeni kanunla btk ya şikayet edilebilir).Bu durumda sizin olumsuz etkilenecek çok bir durumunuz olmayacak. @anonimasd ismailsarp 7 yıl önce
    • Eyvallah hafız, Allah razı olsun içimi rahatlattın. Sorularıma cevap verdiğin için teşekkür ederim. İşlerin rast gitsin. anonimasd 7 yıl önce
    • @anonimasd teşekkürler güzel dilekleriniz için :) ismailsarp 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol