24 mbps hızındaki fiber internetimiz için "ADSl 2" mi yoksa " VDSL" modem mi almalıyım?

0

Merhabalar, dizüstü bilgisayar aldım, fakat yeni dizüstü bilgisayarım "wifi" si apartmanımızdaki diğer modemleri gördüğü halde benim emektar 8 yıllık modemimi görmüyor, ben de yeni bir modem almaya karar verdim, Vodafone yetkilisi fiber alt yapımızın 85 mbps hızına kadar desteklediğini ve  72 TL'ye modem verebileceklerini  söyledi, fakat ben ilerisini de düşünerek daha iyi bir modem almak istiyorum, aşağıdaki  "TP-Link "  marka modemlerin tasarımını da çok beğendim, fiber internetimiz için "ADSL 2" mi yoksa " VDSL"  modem mi almalıyım, teşekkürler.

http://urun.n11.com/adsl/tp-link-td-w8960n-300mbps-4-port-adsl2-kablosuz-modem-router-P136294112?cid=700501&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&utm_content=102_210_3076&utm_term=

http://urun.n11.com/adsl/tp-link-td-w9970-300mbps-wi-fi-vdsl2-adsl2-modem-router-P160705087?cid=700503&utm_source=comp_cimri&utm_medium=cpc&utm_campaign=cimri_genel&utm_content=102_210_3076&utm_term=

kalenderrr kalenderrr (41)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    VDSL Modem/router almalısın. VDSL Modemler (Son modeller VDSL 2 olmalı) fibernet uyumludur, ADSL modemler fiber desteklemez ve bu durumdada -ülkemizde- en yüksek bağlantı hızı 16 megabit olabilir (Kullanılan modem ADSL 2'de olsa sonuç değişmez).

    İyi bir modem satın almak istiyorsan Air 5650 (tıkla) tavsiye ederim. Biraz fiyatlıdır ama IP TV (tivibu oboneliği alınırsa modem değişikliği gerekmez) dahil bazı güzel özellikleride mevcutttur ve hiç problem yaşatmaz; bir defa çalıştır ve sonra modemi falan unut yani :) Arabirimide -diğer AirTies modellerinde olduğu şekilde- Türkçe ve gayet anlaşılır görünümlüdür.

    Senelerden beri kendim kullanıyorum (Aynı zamanda ADSL modemdir ve ben daha önceleri ADSL bağlantım için kullanmaktaydım. Birkaç seneden beride fibernet aboneliğine geçmiş durumdayım). Bu modem/routeri kendi kullanımımın verdiği memnuniyete bağlı olarak sanada gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

    Air5650 ChipOnline incelemesi (tıkla)

    Not: Airties yeni modelleri çıkartarak onları satışa sunduğu için bu model (Air5650) piyasada çok bulunamamaktadır. Nispeten eski model olması seni hiç kuşkuya düşürmesin. Eğer piyasada halen satışta olanlarına rastlarsan tereddüt etmeden alabilirsin. 

    ADSL2+ teknolojisi (Air5650 VDSL2 ile birlikte ADSL2+ destekler) teorik olarak 24 megabite kadar download hızı destekler fakat buna çok güvenilmemelidir. Türkiye şartlarında ADSL hatlarında bu destek 16 megabiti geçmez/geçemez. Kaldıki bugün ihtiyaç duyulan  24 megabit hız kısa bir süre sonra az gelecek daha yüksek hız tarifelerine geçmek ihtiyacı hissedilecektir. En azından böyle düşünülerek ileriye dönük bir tercihte bulunulmalıdır.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Zaten benim 8 senelik modem de biri.net'in bize vermiş olduğu airties marka bir modemdi, 3 sene önce düğmesinden kapadıktan sonra açılmama gibi problemleri ile karşılaşmıştım, airties yetkilileri modeminizi değiştirmeniz gerekiyor demişti, o zamandan beridir benim emektarı kapatıp açmaya korkarım. Benim tasarımını beğendiğim ürün ile aralarında sadece 50 TL'lik fark var, tavsiye ettiğiniz modemi satın alacağım, Yardımlarınız için teşekkür ederim. kalenderrr 6 yıl önce
    • Rica ederim. Henüz erken ama şimdiden güle güle kullanmanı diliyorum :) @kalenderrr temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol