29 Nisan 2017 Wikipedia.org açılmıyor sorunu

0

29 Nisan 2017 Wikipedia.org açılmıyor sorunu

29 Nisan 2017 tr.vikipedi.org açılmıyor sorunu

ismailsarp ismailsarp (6010)
6 yıl önce sordu

  • https://tr.vikipedi.pw uzmanimm 6 yıl önce
  • https://tr.vikipedi.pw uzmanimm 6 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

29 Nisan 2017 itibariyle wikipedia.org veya tr.vikipedi.org sitelerine Türkiye üzerinden girilemiyor.BTK sitesinden sorgulama yapılmak istediğinde;

"5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (wikipedia.org) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 'nın 29/04/2017 tarih ve 490.05.01.2017.-182198 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİRuygulanmaktadır. "

yazısı ile karşılaşıyor.Şuanda wikipedia.org ve tr.vikipedia.org sitelerine erişim engellenmiş durumda.Bu sebeple kullanıcılar Türkiye üzerinden belirtilen sitelere giremeyeceklerdir.

wikipedia.org ve tr.vikipedia.org sitelerine nasıl girerim?

Türkiye üzerinden engelli sitelere girebilmek için VPN yazılımları kullanabilirsiniz.Buradaki linke tıklayarak uzmanim.net üzerinde paylaşılan VPN programlarına ulaşabilirsiniz.

ismailsarp ismailsarp (6010)
6 yıl önce cevaplandı

  • Engelleme henüz tüm noktalara ulaşmadı sanırım. Turk Telekom üzerinden erişebiliyorum (sarıyer) alattin 6 yıl önce
  • @alattin , olabilir hocam.Ben de şuanda kısıtlı durumda. (Sancaktepe) ismailsarp 6 yıl önce
  • Bendede şimdilik girilebiliyor @alattin @ismailsarp Fakat Wikipedia org engellenmesinden dahada kötüsü ben iki günden beri ZenMate bağlantısı yapamıyorum (ZenMate Premium abonesiyim). PC'dede telefondada bu böyle.. Web'de araştırmak istedim "nedir, yine neler oluyor" diye, bir şey bulamadım. ZenMate engellenmesine dair son haber ve bilgiler 2016 sonlarına ait ve yeni herhangi bir bilgi veya haber göremedim. Ne kötü.. Bizden zaten izin verildiği sınırlarda haber kaynaklarına ulaşmamız ve o sınırlarda muhalefet yapmamız isteniyordu ama öyle anlaşılıyorki bu bile fazla görülmüş. Demekki bundan sonra genel bilgiye ulaşmak dahi öyle pek fazla mümkün olamayacak. Wikipedia yahu bu! Affedersiniz ama dünya kıçıyla güler bizdeki bu son gelişmeye, engellemeye :(( temmuz 6 yıl önce
  • Not: Şu sıralar Open DNS ile internete bağlanıyorum (208.67.222.222 - 208.67.220.220). temmuz 6 yıl önce
  • @temmuz hocam Zenmate durumu çözemedi. Sanırım Türkiye'yi gözden çıkardı. Zenmate sunucularının kullandığı IP blokları Türkiye'den engellenmişti. ZenMate ile yazışmıştım. Çözeceğiz gibi şeyler söylediler ama haber çıkmadı. murat 6 yıl önce
  • Bu arada bende de sorun yok görünüyor. Superonline murat 6 yıl önce
  • Sende problem olmayan hangisi @murat ? Wikipedia'mı, ZenMate'mi? temmuz 6 yıl önce
  • wiki @temmuz hocam zenmate pert. murat 6 yıl önce

0

Wikipedia’ya erişim engellendi

29.04.2017 09:45 GÜNCEL

Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia’ya Türkiye’den erişim kesildi. Yetkililerin henüz açıklanmayan bir nedenle erişim engellemesi uyguladığı iddiaları sosyal medyayı karıştırdı.

Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi olarak bilinen Wikipedia'ya Türkiye'de sabah 08:00 itibari ile erişim durdu. Wikipedia'ya erişimin neden engellendiği de belli oldu.

Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia’ya Türkiye’den erişim engellendi. Erişim engellemesi üzerine sosyal medya karıştı. Herkesin katkıda bulunabildiği açık ansiklopedi Wikipedia’nın tüm dillerdeki versiyonlarına Türkiye’de sabah 8.00’den beri erişilemiyor. E-Devlet portalından sorgulama yapıldığında, “Sorguladığınız web adresine, an itibari ile mahkeme kararıyla konulmuş bir erişim engeli bulunmamaktadır” deniliyor.

BTK’nın “Site Bilgileri Sorgu Sayfası” üzerinden sorgulandığında ise siteye mahkeme kararı olmaksızın “idari tedbir” uygulandığını ortaya koyan şu açıklama çıkıyor: “5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (wikipedia.org) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 'nın 29/04/2017 tarih ve 490.05.01.2017.-182198 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır. (After technical analysis and legal consideration based on the Law Nr. 5651, ADMINISTRATION MEASURE has been taken for this website (wikipedia.org) according to Decision Nr. 490.05.01.2017.-182198 dated 29/04/2017 implemented by Information and Communication Technologies Authority.)”

TERÖR İDDİASI

Edinilen bilgilere göre internetin önemli bilgi kaynağı Wikipedia ile bir süredir yazışmalar sürdürülüyordu. İddiaya göre içeriğinde barındırdığı teröre destek veren yazılar, Türkiye'yi terörle aynı düzlemde ve terör işbirlikçisi göstermeye çalışan tavrı nedeniyle uyarılar yapıldığı halde site cevap vermedi.

NELER İSTENİYOR?

Uzun süredir, çeşitli sosyal medya şirketleri ve internetin yayın organları ile de temaslarını yoğunlaştıran Türkiye, uluslararası sitelerin Türkiye'de temsilcilik açmasını, uluslararası hukuka uygun davranmasını ve mahkeme kararlarını uygulamasını istiyor.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin kendisinden istediği ve içeriğinde mahkeme kararları da olan düzenlemeleri yaptığı takdirde yeniden açılacağı vurgulandı.

BirGün.net

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol