32 bit ve 64 bit üstü üste

0

kurulu olduğu bir pc de ne gibi sorunlar olur ?

64 bit kurulu cihazdaki verileri silmeden direk üstüne kursam 32 biti ne olur merak ettim.

enesbey enesbey (3)
7 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Bence bir sabit diskte iki ayrı bölümde iki farklı mimaride işetim sistemi olur. Nasılki bir sabit disk ve iki disk bölümünde herhangi iki farklı işletim sistemi yüklenebiliyorsa bu işletim sistemlerinin ayrı mimarilerde olmasıda aynı şeydir. Zira farklı disk bölümlerine yüklenen işletim sistemlerinin birbirlerine etkisi olmaz ve hatta bu işletim sistemleri kendi varlıkları haricinde diğer disk bölümünde başka bir işletim sistemi yüklü olmasını bile algılamazlar. Sabit disk bölümlerindeki farklı işletim sistemi yüklemeleri birbirleriyle herhangi bir ilişki içerisinde olmayıp tamamen bağımsız hareket ederler. Bir işletim sisteminin PC'deki diğer yüklü işletim sistemi (veya işletim sistemleri) ile alakası sadece boot dosyalarının ortak olması ve boot menüsünün buna göre oluşmasıyla sınırlıdır (BCD). İşletim sistemleri farklı mimari yapılarda bile olsa bu böyledir.

    Aynı PC'de farklı mimari yapılarda iki ayrı işletim sistemi yüklemesini şimdiye kadar denemişliğim olmadı ama ben bu şekilde düşünüyorum. 

    64 bit kurulu cihazdaki verileri silmeden direk üstüne 32 bit yüklenmez ve kurulmaz @enesbey Eğer bir mimariden diğer mimariye geçmeyi düşünüyorsan bunu ancak format yoluyla yapabilirsinki buda formatladığın disk bölümündeki bütün dosyaların yok olmasına yol açar. Ama diğer bir disk bölümüne farklı mimaride ikinci bir işletim sistemi (windows) yüklemeyi düşünürsen, bu konu içerisinde @canan 'ın başlattığı ve @ismailsarp 'ın görüş belirttiği vede son olarak benim onlardan farklı olarak görüşlerimi/düşüncelerimi ortaya koyduğum tartışmanın takipçisi ol. En son olarak buradaki tartışmanın sonuçlarına göre bunun kararını verebilirsin. 

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      32 bit ve 64 bitin üstü üstene işletim sitemi kurulmaz son kurduğun işletim sistemi çalışır dİğeri çalışmaz yeni bir disk oluşturur iseniz iki işletim sistemi kurulabilir fakat biri 32 bit diğeri 64 bit çalışamz bu konunun uzmanı @ismailsarp hoca bakalım bu konuda ne cevap yazar görelim

      candan candan (4301)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Bahsettiğiniz durumu hiç denemedim ama muhtemelen hata alır ve kuramazsınız.32-64 bit işletim sistemleri değişiminde diski önce biçimlendirmeli ve ardından kurmalısınız.İki farklı mimarı yapı olduğundan kurulumda hatalar olması veya bilgisayarınızın kuruluma geçmeden hata verme ihtimali yüksek.

        Zaten hata vermemiş dahi olsa bilgisayarınız stabil olmaz ve hiç beklenmedik donma, duraksama, reset atma gibi durumlar yaşarsınız.

        ismailsarp ismailsarp (6010)
        7 yıl önce cevaplandı

          0

          Hepinize çok çok teşekkür ederim konu hakkında beni aydınlattığınız için. Son bir sorum olucak ; x86 da başka bir mimari mi yoksa 32 ile 64 ün karışımı birşey mi ?

          enesbey enesbey (3)
          7 yıl önce cevaplandı

          • X86 =32 Bit.. Yani X86 ile 32 Bit aynı şeyler :) temmuz 7 yıl önce
          • Aynı şeyler ise x86 neden var ? kafam karıştı :) enesbey 7 yıl önce
          • Yeni konuyla sorarsın bunu :) temmuz 7 yıl önce
          • Tamam o zaman öyle yaparım :) enesbey 7 yıl önce
          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol